Jeden z velkých exemlářů v Papilonii v Liberci. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Liberec - Prázdniny se blíží ke svému závěru, ale ještě zbývá nějaký čas na výlety. Letní počasí bývá nevyzpytatelné, ale v liberecké Papilonii strávíte příjemné chvíle, ať je venku deštivo nebo naopak příliš horko. A to díky exotickému prostředí, které má podobu pralesa, v němž ztroskotalo letadlo a poletují tam stovky tropických motýlů. 

Zážitek doslova na vlastní kůži

Ke všem motýlům se dostanete z bezprostřední blízkosti, protože v Papilonii neexistují žádné bariéry. Přímo na místě můžete pozorovat všechny fáze motýlího života, včetně přerodu z housenky, který odjakživa lidstvo fascinoval. V motýlím domě probíhá i osmdesátkrát za den. Do interakce s motýly můžete zapojit i ostatní smysly. Přítomnost lidí je totiž nijak neruší. Naopak, mají zde přirozené prostředí, ve kterém jsou zcela spokojeni a pozitivně reagují na výrazné barvy oblečení. Obzvlášť si oblíbí návštěvníky, kteří si na sebe vezmou žluté nebo červené tričko a navoní se ovocným parfémem. Kromě nezapomenutelných zážitků si tedy můžete odnést třeba i originální selfie s motýlem.

Papilonia má podobu deštného pralesa, ve kterém ztroskotalo dopravní letadlo. Foto: Oldřich Hájek

Zábava pro všechny věkové kategorie

Více než 30 druhů motýlů z různých koutů světa okouzlí téměř každého bez ohledu na věk. Prohlídka nejčastěji trvá přibližně 45 minut, takže ji zvládnou i malé děti. A ty větší se zase mohou vzdělávat díky edukačním tabulkám.

Jeden z mnoha cílů výletu

Výhodou je, že v motýlím domě nikdy neprší a za každého počasí je tam stálá teplota.  Kromě toho má strategickou polohu v samém centru Liberce a nachází se přímo v prostorách obchodního centra Forum. Není tedy nic jednoduššího než jeho návštěvu spojit s nákupy, návštěvou kina nebo s výletem do Jizerských hor. A pokud vám motýli nebudou stačit, doporučujeme i návštěvu dalších atrakcí a památek, kterých je v Liberci i jeho okolí opravdu spousta stejně jako míst pro sportovní vyžití.

Motýlí dům Papilonia Liberec je otevřen celoročně, denně od 9 do 20 hodin. Najdete ho v OC Forum Liberec (2. patro), Soukenné náměstí 2a.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru