Vstup pro diváky do depa nebo na tribuny bude opět zdarma. Foto: archiv Zeknova Carbonaicup 2024
Co se chystá

Most – Zeknova Carboniacup přivítá letos podruhé město Most. Při letošním prvním závodu bylo krásné počasí, tak doufáme, že vydrží i při prázdninovém představení na domácím Autodromu v Mostě. Záštitu na tomto klání nese generální partner sezony společnost Panattoni Czech a závod ponese její jméno, tedy Panattoni Racing Day.

Již ve středu 3. července zavítá Zeknova Carboniacup do Mostu, kde se představí přes 100 jezdců, a hlavně skupina A a A+ je nacpaná k prasknutí. Vstup pro diváky do depa nebo na tribuny bude opět zdarma.

Ve skupině A1.3 pojede kromě domácího Petra Zelenky se Suzuki Swift Němec Renne Büchold na Lada Samara 2108, Pavel Oršula se Škodou 130L nebo Kiwatt a Reich s Ladovkami. Do 1600ccm v A1 zabojují o body v Mostě Ivan Dobřanský na Škoda 130RS, Petr Brousek na Mini Cooper, Jiří Mika s Citroenem Saxo, Petr Jeník se Škoda 100, nebo také Jiří Čížek s Felicií. Ve dvoulitrech A2 přijedou Pavel Zeman s Mazdou RX8, Jiří Zeman s Hondou Civic Type-R, Ivan Prantner s Audi A3 nebo novinka Matěj Chabr s Mazdou RX8. Ve třílitrech uvidíme stálice Waltera Fostera a Olafa Haeusnera z Německa s vozy BMW M3, Maďara Ivana Ivanova s BMW 330Ci, Michala Adensama s BMW E36, či Miroslava Látra s BMW 130. S více upravenými dvoulitry A7 pojedou v prvním závodě skupiny A ještě Günter Stubenrauch a Josef Dauerer s VW Scirocco.

Další závod tentokrát skupiny A+ obsahuje také skupinu A4 do 3500ccm, kde jedou Ladislav Šmucr a Martin Toth s BMW M3 GTR, stejný vůz pak Rakušan Christoph Drauch a Riccardo Müller přiveze VW Scirocco. Pojede zde i jedna slečna, tedy Viktorie Šefrnová s Audi TTS. Nad 3500ccm A5 odjedou závod Tomáš Pavel s Jaguárem XJS, Jan Starosta s Mustangem GT a Maďar Ponyiczki s BMW E36. Souboj pěti Škoda Octavia III RS uvidí třída A6, tedy jezdce Bedřicha Prokopa, Josefa Vágnera, Davida Císaře, Davida Kratochvíla a nováčka Dana Tomaševiče. V A8 pojede Ondřej Frič s Lotusem Exige proti Pragám R1, tedy proti Romanu Vácovi, Jiřímu Rumlovi a Alexi Tlustému, ale také Patrika Kirova s Octavií KTCR, Petra Čížka a Víta Smejkala.

A9-ka více upravených aut nad 3500ccm přivítá Tomáše Zabloudila, Pavla Sovičku s Lotusem Emira GT4, s druhým GT4 pak J.M. Schuttrumpfa z Francie na BMW M4, ToMiho s KTM GT2, Lukáše Urbana s Corvettou Z06, Jana Šefrnu s AMG GT S a tři vozy nasadí stáj Šenkýř Motorsport - Jana Marečka s Porsche 991 GT3 CUp a dvě Lamborghini ST v rukou Pavla Boušky a Rudolfa Runštuka.

Skupina B hostí sériové cesťáky. Sára Zelenková pojede v B1 s Alfou Romeo 147. V B2 do 2000ccm si zazávodí Josef Vejs a Jiří Vaněček s Mazdou RX8, Libor Šajner s Toyotou GT86 a Aleš Göllner s Hondou Type R. Do 3000ccm uvidíme Milana Zubatého s Fordem Fiesta, Ondřeje Zahradníčka s BMW M3 a Lukáše Šerýho s Fábií RS. Do B4 se přihlásili domácí Silvestr Ulmann s Nissanem 350Z a Petr Koutský s Mazdou MX5. Nad 3500ccm si přijede zazávodit Pavel Sovička s Lotusem Exige 430 Cup, Zdeněk Šimoník s BMW E82, Jan Vojtko s BMW M2 a Lukáš Urban s Alfou Romeo Giulia.

Skupina C bude i tentkrát patřit speciálům a prototypům. Ve skupině C1 do 1400ccm máme na startu Markuse Amesedera s Markusem Hoferem z Rakouska, Švýcara Philippe Gerbera a Němce Daniela Hentschela na Performerech a Sven Kahnta s Pacemakerem. Jiří Švec se na prototypu Funyo SP05 Peugeot utká ve skupině C2 s Jürgenem Kapellerem na Radicalu SR3 RS. Skupina C2+ nad 1800ccm má na startovní čáře Pavla Sovičku s Lotusem 311 Eleven. Skupina C3 pro Caterhamy hostí v Mostě jezdce Jakuba Kirchnera, Marka Bláhu a Tomáše Plcha. V C5 pro KTM X- Bow jedou Radim Havlík, Sergej Pavlovec a Miroslav Šimon.

Skupina D přivítá dvacet formulových monopostů. V D1 do 1400ccm přijede Němec Martin Walther s F-BMW, jeho německý kolega Tom Flemming a Jan Kapr s Gloriemi C8F. Ingo Weiss pojede s F- Renault 1.6 v D3 proti dvěma premiantům Christianu Höffkenovi s F-ADAC a Miroslavu Čulíkovi s Renaultem Campus. V D4 do 2000ccm si zajezdí Honza Rieger, Luboš Škarda a po delší době také Pavel Machulda s F-Renault, s vozy formule F3 pak Roman Roubíček, Bulhar Tsvetan Iliev, Němec Niklas Meisenzahl a Polák Jakub Kanarek. V F4 skupině D5 zajedou závod Zeknova Carboniacupu Ralf Gläser, Ralf Bürger, Frank Thalmann, Tim Rädlein a Günter Schönfeld z Německa a Rakušan Simon Schranz z Renauer Motorsport.

Pokud máte již prázdniny, přijďte se podívat do Mostu na závody Zeknova Carboniacupu již tuto středu, bude se na co koukat.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru