Ilustrační foto: CC0
Co se chystá

Teplice - Jak nejlépe seznámit děti se světem vědy, který je často předkládán stroze, suše a fakticky, pro děti tím pádem ne úplně záživně? Zcela jednoduše formou hry! – Nikoliv však jen tak ledajaké hry, my jsme dětem ve spolupráci s Ústeckým krajem v rámci projektu EVVO připravili dobrodružné detektivní pátrání.

Tato detektivní hra se jmenuje „Po stopách ztracené botaničky Květy“ a klade si za cíl seznámit děti s rozmanitým světem flóry zábavnou a hravou formou. Dítě si kromě dojmů z celé hry odnese rovněž základní představu o tom, jak rostliny ve skutečnosti fungují, jak vypadají a čím jsou pro svět přínosné. Půvabem tohoto projektu je skutečnost, že akce není omezena datem.

Stačí si při návštěvě zahrady obstarat ve foyer „detektivův zápisník“. Ten dětské vyšetřovatele seznámí s případem zmizelé botaničky Květy a třemi podezřelými. Zároveň jim poskytne stopy a indicie v podobě hádanek a úkolů, které je zavedou do nejrůznějších koutů zahrady. Úspěšní řešitelé pak mohou zápisník odevzdat ke kontrole (opět ve foyer), načež jim bude předán „heselníček“, s jehož pomocí se doberou pachatelovi totožnosti a zachrání tak nebohou botaničku.

„Je to další plod naší dlouhodobé spolupráce s Ústeckým krajem. Jakožto botanická zahrada máme mimo jiné určité poslání, a tím je vzdělání a osvěta. Konkrétně touto naší detektivní hrou chceme u dětí podpořit pozitivní vztah k přírodě i k rostlinám a ukázat jim, jak moc pestrý svět rostlin může být,“ říká ředitel zahrady Petr Šíla.

„Myslím si, že se často zapomíná na to, že děti se mohou vzdělávat mnoha různými způsoby, nejenom pouhou přednáškou, která často může unudit i dospělého, natož dítě. Dosud jsme dětem dávali při návštěvě zahrady pracovní list – jednoduše papír s úkoly a křížovkami. A nás napadlo to posunout trochu dál, aby to nebyl jen pracovní sešit, nýbrž živý dobrodružný příběh, který má potenciál zaujmout nejenom děti, ale i rodiče,“ nechává se slyšet kurátor zahrady Jan Ptáček.

Akci podpořil Ústecký kraj v rámci projektu pro ochranu přírody EVVO.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru