Chovanec na útěku ukradl tři kola. Vždy se jen svezl a bicykl odstavil
Ilustrační foto: CC0
Teplice

Teplice - Policisté v nejbližších dnech ukončí prověřování krádeže kol, ke které došlo začátkem března v Teplicích. Poškozeným nájemníkům panelového domu zmizela z kočárkárny tři jízdní kola v celkové hodnotě třiatřicet tisíc korun.

"Ukázalo se, že je odcizil teprve 16letý chovanec diagnostického ústavu, který byl v té době na útěku. Klíče od kočárkárny vzal v bytě svých rodičů v době, kdy nebyli doma a kola postupně během několika dnů odcizil. Bicykly se ani nesnažil prodat, vždy se jen svezl a kolo někde nechal," popisuje případ teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

Jedno z nich našel pohozené v křoví mladík, který na něm přijel do školy v Proboštově, kde si ho shodou okolností všiml bratr poškozené, který zavolal policii. Policisté kolo vrátili majitelce a postupně objasnili další okolnosti případu a zjistili i totožnost podezřelého.

"Mladík se u výslechu k odcizení kol přiznal, za provinění krádeže mu s ohledem na jeho věk hrozí maximálně roční vězení," dodává policista.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru