Hnus! Stačilo pár dní a na novém hřišti se už vyřádil sprejer
Již vyčištěná postavička s ještě patrným nápisem. Vpravo dole před odstraněním spreje. Foto: Oldřich Hájek
Teplice

Teplice – V Janáčkových sadech v Teplicích vyrostlo nové dětské hřiště. Neznámý vandal ho již stačil poničit. Na postavičky zvířat a na podklad pod nimi namaloval sprejem symboly s nacistickou tématikou a nápisy se jmény teplických politiků.

Město se rozhodlo zatraktivnit tuto lokalitu hlavně pro rodiče s dětmi a nechalo sem nainstalovat pryžová 3D zvířátka, v dohledné době by se zde měly objevit také vyřezávané pohádkové postavičky. Caparti tady najdou tři barevná zvířátka, na které lze vylézt. Stačilo ale pár dní, a figurky se dočkaly posprejování.

V neděli v poledne už bylo hřiště z nejhoršího vyčištěné. I po zásahu ředidlem, které je na hřišti nyní cítit, jsou stále vidět pod figurkami vidět nápisy Kubera a Jurčíková. Teplický primátor má okolo svého jména namalovaná srdce, vedle ženského jména byl patrný symbol ženského přirození. Hákový kříž se podařilo vyčistit, stejně jako informační cedule.

Dětský koutek vznikl na začátku Janáčkových sadů. Hřiště bylo slavnostě otevřeno 12. dubna.

1604hriste1

Foto: Oldřich Hájek

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru