Bílina - Bílinští zastupitelé se budou na svém mimořádném zasedání zabývat situací v Červeném Újezdu. Schůzi mimo řádný termín vyvolali opoziční zastupitelé TOP 09. Místní politici se sejdou v pondělí 26. května od 15 hodin v zasedací místnosti městského úřadu.

Areál ubytovny v Červeném Újezdu.

"Na tomto zasedání bude projednáván návrh na odkoupení areálu bývalého uprchlického tábora v Červeném Újezdu," potvrdil Pavel Pastyřík, bílinský zastupitel (TOP 09).

Opoziční zastupitelé podali návrh na svolání mimořádného zastupitelstva 5. května. Důvodem je alarmující situace v Červeném Újezdu. Do areálu bývalého utečeneckého tábora se stěhují sociálně slabí a nepřizpůsobiví. Ze zařízení, které pojme až 800 osob, by se tak mohlo stát srdce oblasti s největší koncentrací nepřizpůsobivých a sociálně slabých, varoval Pavel Pastyřík. Odkupem ze soukromých rukou by se tomuto dalo zabránit.

Proč se má areálem zabývat Bílina?

Okolní obce na problém zvyšujícího se počtu nepřizpůsobivých upozorňují už delší dobu. Sousední Hrobčice chtějí vypsat referendum, ve kterém by rozhodly o případném odkupu areálu. Případným odkupem se zabývali I v Měrunicích. Problém by spolu s menšími obcemi měla řešit I Bílina, alespoň to si myslí někteří z bílinských zastupitelů.

„Obyvatelé ghetta budou chodit nakupovat do Bíliny, budou sem chodit k lékaři, pro sociální dávky, jejich děti do škol. Musíme si uvědomit, že vesničkami jako jsou Hrobčice, Měrunice, Kučlín nebo Červený Újezd budou většinou jen procházet, cílová stanice bude Bílina," říká a současně před zvýšenou kriminalitou varuje Pavel Pastyřík.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru