Jak se jezdí v MHD v Teplicích od začátku září: Přehled změn
Teplická MHD. Foto: Oldřich Hájek
Teplice

Teplice - V návaznosti na zavedení celostátních slev pro vybrané skupiny cestujících dochází i ve vozidlech MHD Teplice ke změně tarifního uspořádání.

Vybrané skupiny cestujících, tj. děti 6 – 18 let, studenti 18 – 26 let a důchodci od 65 let výše cestují od 1. září 2018 jak vozidly MHD, tak krajskými autobusy Dopravy Ústeckého kraje a vlaky za 25 % obyčejného jízdného. Toto jízdné bude v Tarifu DÚK souhrnně označeno jako Zlevněné.

V praxi to znamená, že současná obyčejná jízdenka po zóně 401 Teplice v hodnotě 20,- Kč (18,- Kč při platbě elektronickou peněženkou) pro studenty a důchodce a 10,- Kč (9,- Kč při platbě elektronickou peněženkou) pro děti, bude pro všechny tyto skupiny cestujících nabízena za cenu 5,- Kč (4,50,- Kč při platbě elektronickou peněženkou). Stejný princip bude platit i pro cesty mimo Teplice a časové jízdní doklady.

Jízdenka 365 denní seniorská 70+ pro zónu 401 Teplice zůstává nadále v platnosti bez omezení, avšak za sníženou cenu 1 100,- Kč. Statutární město Teplice bude tento jízdní doklad nadále proplácet všem seniorům 70+ s pobytem na území města Teplic v plné výši.

Změny provozu MHD Teplice od 3. září 2018

Vzhledem k zapojení nových parciálních trolejbusů do provozu s cestujícími je od 3. září 2018 dílčím způsobem upraveno linkové vedení linek MHD Teplice. Konkrétně dochází ke změně tras linek 104, 106 a 121, zavedení nových trolejbusových linek 113, 114 a autobusové noční linky 131 a ke zrušení původních nočních linek 124 a 125. Ostatní linky zůstávají v původních trasách pouze s pozměněným jízdním řádem, případně rozsahem provozu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru