Teplice - Rozchod s přítelkyní dohnal 30letého muže z Teplicka až ke spáchání několika trestných činů. Muž zřejmě psychicky neunesl, že se s ženou rozešel a začal ji pronásledovat.

Ilustrační foto: www.everystockphoto.com     creativecommons.org/licenses/by/2.5

Z několika telefonních čísel ženě po dobu více jak měsíce poslal stovky SMS zpráv, ve kterých se dožadoval kontaktu s ní a její dcerou. Když na zprávy nereagovala, začal jí vyhrožovat a v desítkách případů denně poškozené telefonoval. "Koncem dubna ji osobně kontaktoval a začal jí vulgárně nadávat a vyhrožovat újmou na zdraví a zabitím. Minulý týden ženu pronásledoval i na procházce a opět jí vyhrožoval, což ženu konečně přimělo obrátit se na policii," přiblížil případ v pondělí mluvčí teplických policistů Daniel Vítek.

Vzhledem k tomu, že se mužova agresivita stupňovala, požádali policisté státního zástupce o souhlas se zadržením podezřelého a v pátek ho omezili na svobodě. "O víkendu jsme muže obvinili ze spáchání přečinů vydírání, nebezpečného vyhrožování a nebezpečného pronásledování a podali podnět k jeho vzetí do vazby, který soudce akceptoval," dodal mluvčí policistů.

Pokud bude muž uznán vinným z trestných činů, ze kterých byl obviněn, hrozí mu v krajním případě až čtyřletý trest odnětí svobody.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru