Pěstitelé amatéři. Konopí věšeli na prádelní sušák, prvních sto rostlin jim dokonce zvadlo
K sušení konopí používala dvojice sušák na prádlo. Foto: 3xPolicie ČR
Teplice

Krupka – Kriminalisté z teplického Toxi týmu zadrželi dvojici mužů, kteří si v chatce v Horní Krupce pěstovali pro svoji potřebu marihuanu. Dva muži (34 a 37 let) evidentně ale nebyli žádní zkušení „zahradníci“, ale spíše amatéři. První várka rostlin jim dokonce zvadla.

Muži si konopí pěstovali v rekreační chatě rodičů jednoho z nich. Nejdříve si zasadili sto rostlinek, ty jim ale po nějaké době zvadly. Zasadili proto do dvou boxů dalších 172 rostlin, o které už se starali s větší péčí, pravidelně je zalévali a hnojili a v dubnu se dočkali vytoužené úrody. „Asi stovku rostlin z prvního boxu sklidili a částečně přímo v chatě usušili, používali k tomu například sušáky na prádlo,“ řekl k případu policejní mluvčí Daniel Vítek.

2804konopi1

Sklizeň z druhého boxu muži už ale nestihli. Do chatky si pro ně přišli policisté. Oba pěstitelé skončili v policejní cele a byli obviněni z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. „S ohledem na množství konopí, které pěstovali, jim v případě uznání viny hrozí trest odnětí svobody až na deset let,“ doplnil Vítek.

2804konopi2

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru