Dopravu v Břežánské pomůže zklidnit radar
Foto: MÚ Bílina
Teplice

Bílina -Zklidnit dopravu v Břežánské ulici by měl nový radar. Ulicí projíždí každý den velké množství osobních i nákladních aut. Obyvatele z okolních domů a děti školou povinné, trápí hluk a také snížená bezpečnostní situace.

To by měl vyřešit nový ukazatel rychlosti, který bude umístěn v ulici směrem ke kruhovému objezdu. “Současně hledáme další možnosti, jak tamní situaci řešit. Navrhli jsme například snížení rychlosti na třicet kilometrů v hodině, k tomu nám ale dopravní inspektorát dal nedoporučující stanovisko,” řekl vedoucí odboru dopravy Oldřich Jedlička.

Další možností, jak dopravu v místě zklidnit, je umístění vodorovného dopravního značení „Pozor, děti“. To je však v současné době projednáváno s odborníky na dopravu.

Město se situací v Břežánské, Mostecké a Důlní ulici zabývá dlouhodobě. V minulosti byl v Důlní ulici umístěn radar, aby tam vozidla nepřekračovala povolenou rychlost. U přechodů v těchto ulicích byly instalovány výrazné svislé značky upozorňující na přechod pro chodce. Ve spolupráci s městskou policií jsou v ulicích pořádány kontroly technického stavu vozidel, možného přetěžování či překračování rychlosti. V současné době ve spolupráci se společností BASALT, s.r.o. probíhají práce na vyhotovení pravidel, v nichž se společnost mimo jiné zaručí, že jejich vozidla přepravující štěrk z kamenolomu v Měrunicích do svozového depa v Důlní ulici nebudou touto lokalitou projíždět v době příchodu žáků do škol.

(pn)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru