Krupka - Několik ne zcela obvyklých zásahů mají za sebou v posledních dnech Městští policisté z Krupky. Vedle asistence u několika nehod se zabývali opilci, zloději i zápachem v zahrádkářské kolonii. Přinášíme vybrané případy.

Těžká jsou rána opilcova. Ilustrační foto: archiv Těžká jsou rána opilcova, teď asi zní v uších muži, který v silně podnapilém stavu doslova vypadl z vlaku na Bohosudovském nádraží. Po příjezdu hlídky na místo byl muž spatřen tvrdě spící na přilehlé lavičce. Muž nebyl schopen komunikace, pouze silou vůle z něho vypadla slova jedu do Chomutova. Jelikož však hlídka nemohla vyloučit případná zranění, byla k místu přivolána RZS, která muže převezla do nemocnice na ošetření.

Zápach se šířil zahrádkářkou kolonií

Na silný zápach upozornila občanka Sídliště Hamry, která oznámila, že z cisternové nádrže na užitkovou vodu je cítit značný zápach. K místu vyjela hlídka, která zjistila, že v nádrži se nachází mrtvé zvíře. Na místo proto byla přivolána jednotka hasičů JPO II Krupka, která mrtvé zvíře z nádrže vyndala. Ostatky byly předány kafilérii, kontaminovaná voda byla vypuštěna a nádrž dezinfikována, tak, aby jí občané mohli opět využívat k zalévání.

Krádeže v supermarketu

Během víkendu řešila Městská policie v marketech celkem čtyři případy drobných krádeží, což je jindy počet za jeden týden, takže i strážníky frekvence krádeží překvapila. Nejednalo se jen o místní, ale dokonce i seniory ze sousedního okresu. Protože se u některých nejednalo o první delikt, bylo jejich jednání postoupeno správnímu orgánu, kde budou své jednání vysvětlovat.

Zóna zákazu stání

Na území města Krupka došlo k úpravě dopravního značení, kdy se území města stalo zónou zákazu stání pro vozidla nad 3,5 t. Dopravní značení informující o zóně s omezením bylo instalováno na všechny příjezdové komunikace do města. Občas se objeví řidiči, kteří toto dopravní značení nerespektují a nákladní vozidlo odstaví. Následné porušení zákazu je s řidiči zpravidla řešeno blokovou pokutou.

Prodražené pivo

Prostřednictvím kamerového systému byly zjištěny v horním sídlišti dvě ženy popíjející alkoholické nápoje. Vzhledem k tomu, že tato činnost je v tomto místě zakázána obecně závaznou vyhláškou města, byla ženám za porušení tohoto právního předpisu uložena bloková pokuta.

Bezcitnost lidí nezná mezí

Opětovně bezcitní lidé vyhodili své čtyřnohé miláčky do lesa. Na operační středisko bylo přijato oznámení, že nad štolou Starý Martin jsou dva psi, kterým hrozí zranění od projíždějících vozidel, neboť zmateně pobíhají po silnici. Na místo byla vyslána hlídka, která zjistila, že se jedná o fenu se štěnětem. Hlídce se podařilo pejsky odchytnout a převést do útulku pro opuštěná zvířata.

Opakované rušení nočního klidu končí u komise

Již potřetí za poslední měsíc vyjížděla hlídka strážníků na Sídliště Hamry, kde si žena v domě bezstarostně pouštěla v nočních hodinách hudbu a hlasitě se projevovala i přes to, že na ono jednání byla nájemníky domu několikrát upozorněna. Hlídka řešila situaci nejprve blokovou pokutou, avšak po dalším oznámení již celou záležitost zpracovala a postoupila příslušnému správnímu orgánu pro podezření z přestupku proti veřejnému pořádku.

Fyzicky napadená své oznámení přehodnotila

Do ulice Havlíčkova byla vyslána motorizovaná hlídka na oznámení ženy, která uvedla, že byla fyzicky napadena svým druhem. Při příjezdu hlídky na místo však celou situaci přehodnotila a uvedla, že došlo k pouhé výměně názorů se svým partnerem. Fyzické napadení popřela a dále uvedla, že si celou věc vyřeší v rámci rodiny.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru