Teplice -Tepličtí školáci si společně s policisty počíhali na řidiče. Ti, co měli všechno v pořádku, dostali od dětí malé slunce, hříšníci vyfasovali mrak. A ti úplně nejhorší navíc pokutu od strážců zákona.

Policisté při společné preventivní akci se školáky. Foto: PČR Teplice

Dopravně preventivní akce „Sluníčko nebo mráček" se konala v úterý dopoledne v Teplicích. Do akce se zapojili žáci 4. třídy Základní školy Edisonova, kteří si opravdu dali záležet a pro řidiče vyrobili krásné dárky v podobě sádrových sluníček a laminovaných mráčků.

Společně s policistou z oddělení tisku a prevence a kolegy z teplického dopravního inspektorátu a krajským koordinátorem BESIP děti "kontrolovaly" například platnost technické kontroly, hloubku dezénu pneumatik, nebo povinnou výbavu. Řidiči, kteří měli vše v pořádku, odjeli obdarováni sluníčkem a drobným dárkem, ti z kontrolovaných, kteří porušili platnou legislativu, dostali od dětí mráček.

"Akce trvala necelé dvě hodiny, během kterých policisté zastavili 34 motorových vozidel. Dvacet osm řidičů dostalo od dětí sluníčko, šest odjelo s mráčkem, dva lidé dostali pokutu, protože nebyli za jízdy připoutáni bezpečnostními pásy. Pozitivní zprávou je, že ani jeden z kontrolovaných řidičů neměl pozitivní dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu," uvedl teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru