Teplice - Členové bytového družstva Mír se dnes od 17 hodin sejdou v Estrádním sále Domu kultury Teplice. Setkání zorganizoval nově vznikající spolek ProMír. V opětovných pokusech chtějí nespokojení družstevníci a iniciátoři spolku a výzvy
"Jde TO!" na shromáždění vyvolat diskusi k palčivým tématům o sporných a investičně ztrátových projektech.

Maršovská Teplice je jedním z příkladů, kde členové tamního družstva odkoupili své podíly, vytvořili SVJ a o domy se starají velmi dobře.

Mezi ztrátové projekty patří nákup vily Birnbaum, fotovoltaické elektrárny na Nové Vsi. Předmětem diskuze bude také změna stanov, která by umožnila bezúplatný převod družstevních bytů do osobního vlastnictví. "Záleží nám na tom, aby družstvo nebylo jakýmsi státem ve státě. Naše iniciativa se snaží plnit funkci kontrolní komise, která v našem družstvu opravdu nefunguje. Podíváte-li se na zápisy kontrolních komisí u jiných družstev, uvidíte znatelný rozdíl. Kontrolní komise plní funkci zdravé opozice pro vedení družstva, hájí zájmy družstevníků a celkové hospodaření družstva samotného," uvedl jeden z protestních iniciátorů a zakladatel spolku ProMír, Zdeněk Kotala.

Na středečním setkání družstevníků by se mohly "ledy pohnout" na základě svobodné diskuse a následné snahy o řešení problémových témat ze strany současného vedení družstva.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru