Teplice - Policisté dopadli zloděje, kteří se v uplynulých dnech stali postrachem obyvatel sídliště v Proseticích. Sedmadvacetiletý muž se svým o dva roky mladším komplicem se zaměřili na vykrádání bytů, ve kterých se přechodně zdržují cizinci, kteří přijeli navštívit lázeňské město.

Ilustrační foto: Jan Vraný

Koncem května v ranních hodinách přišli k panelovému domu, a zatímco jeden muž hlídal, druhý podezřelý vylezl na balkon přízemního bytu, do kterého následně vnikl. "Poškozeným, kteří uvnitř spali, odcizil peněženky s finanční hotovostí, doklady a platebními kartami, mobilní telefon, notebook a další věci v celkové hodnotě téměř 77 tisíc korun. Část lupu pak podal spolupachateli, přelezl balkon a společně se dali na útěk," uvedl teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

O tři dny později se dopustili další krádeže, starší pachatel vytáhl přes pootevřené okno bytu brašnu s tabletem a druhý vnikl dovnitř. Z bytu odcizil pasy, mobilní telefony, navigaci a platební karty v celkové hodnotě téměř 40 tisíc korun.

"Po dalších třech dnech se starší muž vydal na lup sám a z bytu se pokusil odcizit televizor připevněný na stěně, což se mu ale nepodařilo, a tak z bytu odešel jen s pár mincemi, které uvnitř našel," dodal policista. Po několika minutách se ale na místo činu vrátil ve společnosti muže, se kterým již dva byty vykradl a zatímco mladší podezřelý hlídal, opět přes balkon vnikl do bytu.Tentokrát již byl úspěšnější a odnesl si LCD televizor a notebook celkem za 46 tisíc korun.

"Oba muži byli obviněni z přečinů porušování domovní svobody, krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které jim v případě odsouzení hrozí až pětileté vězení," sdělil Daniel Vítek.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru