Teplice - O víkendu od 9. do 10. února připravili v teplickém Zahradnictví Dvořák a syn nelítostný útok na chuťové buňky, ale i peněženky návštěvníků. Konají se tu Farmářské trhy, které tradičně nabízejí řadu dobrot a potravin z biologického chovu a zemědělství. Letos je pro trhy vyhrazený prostor ve velkém venkovním vyhřívaném stanu.
Můžete si dát vynikající dršťkovou polévku, nakoupit voňavé produkty Uzenin z komína a zabíjačkové speciality. Voní tu grilovaná klobása, žebírka a jaternice z parostroje nebo třeba pečené koleno. Milovníci sýrů se nebudou chtít odlepit od stánku farmy Držovice, která tu nabízí kozí, kravské a ovčí sýry a další domácí produkty.
U stánku Mlsného Filipa budete váhat, který z domácích džemů vyráběných z lokálního ovoce si vybrat. Rodinná pekárna PeDu vám nabídne poctivé chleby a bílé pečivo bez éček. Například pecen chleba velký jako kolo od vozu. Pro přátele můžete koupit domácí sirupy, vyráběné z čerstvých bylinek, které určitě potěší jako dárek. Svoji nabídku tu prezentuje také Pivovar Ossegg a Moštárny Louny. Uvnitř zahradnictví pak můžete ochutnat a koupit některé z odrůd jablek ze Sadů Klášterec.
Farmářský víkend v Zahradnictví Dvořák a syn v Teplicích, zaměřený na poctivé potraviny, končí v neděli v 19 hodin. Otevřeno mají už od osmé hodiny.
Foto: Ilona Kaulfuss