REKLAMA

Bílina – Do rozpálených ulic Bíliny vyjel kropicí vůz. Technické služby se tak snaží bojovat s vedrem. “Ulice kropíme především z důvodu snížení prašnosti a také kvůli krátkodobému ochlazení vzduchu,” uvedl vedoucí střediska svozu odpadů a čištění města Tomáš Pavel.

Ke skrápění města využívají technické služby jedno vozidlo. “Od konce května bylo vozidlo využito celkem pětkrát, přičemž je vždy spotřebováno zhruba dvacet až třicet metrů krychlových pitné vody čerpané z řádu v areálu technických služeb,” dodal vedoucí. Dojde-li k nařízení omezení spotřeby vody kvůli dlouhotrvajícímu suchu, bude skrápění přerušeno.

Pocitová teplota je ve slunečné dny mezi domy ve městě vyšší a nemocným lidem nebo seniorům může způsobovat zdravotní problémy. Kvůli vyšší míře prachu ve vzduchu se jim hůře dýchá. Pokropené silnice pomáhají pocitovou teplotu i prašnost snižovat.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru