Budoucí kuchařka z Teplic je ve finále soutěže Svačina roku
Makrelové taštičky s ořechy, sušenými rajčaty a camembertem.
Teplice

Teplice – Štěpánka Dopitová z Hotelové školy, obchodní akademie a Střední průmyslové školy Teplice je jednou z 15 finalistů celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. O postup do finále usilovalo 160 studentů. Finále se uskuteční ve středu 4. prosince v kulinářském studiu Chefparade+ v pražských Holešovicích. Soutěží se o ceny v celkové hodnotě 45 000 Kč. I letos je do hlasování zapojena veřejnost, která může hlasovat na FB Rio Mare o „Cenu veřejnosti“.

Studenti odborných středních škol se zaměřením na gastronomii měli za úkol vymyslet originální recept pro zdravou a moderní svačinu za použití rybích výrobků Rio Mare. Nyní úkolem finalistů bude připravit živě před porotou, ve stanoveném limitu 20 minut, 5 porcí své originální svačinky z prvního korespondenčního kola. Hodnotí se chuť, nápad, prezentace, ale také dodržení časového limitu.

Finálové svačinky budou hodnotit dvě poroty. Odborná porota v čele s Mistrem kuchařem Vladimírem Pickou doplněná o šéfkuchaře Jiřího Krále a Vladislava Stupariče. Druhou porotu tvoří zástupci pořadatele a známá food bloggerka Eva Ehrenbergerová, autorka blogu Moje barevná kuchyně. Finále bude moderovat již tradičně oblíbena herečka a kuchařka Markéta Hrubešová.

„Těší nás stále rostoucí zájem studentů, kteří se do naší soutěže hlásí. Soutěž už slaví sedmé narozeniny a tak jsme pro letošní ročník připravili jednu novinku a rozšířili jsme portfolio hlavních surovin, ze kterých soutěžící svačiny připravují. Přidali jsme Rio Mare Grilované filety markety v extra panenském olivovém oleji a Rio Mare Filety sardinek v olivovém oleji,“ řekl Jan Jedlička, marketingový manažer Bolton Czechia.

Kuchař nejlepší svačinky získá poukaz v hodnotě 7 000 Kč, autoři druhé a třetí nejlepší svačiny vyhrají poukazy v hodnotě 5 000 Kč a 3 000 Kč. Porota pořadatele udělí „Zvláštní cenu Rio Mare“ s dárkovým poukazem v hodnotě 5 000 Kč. Vítěz „Ceny veřejnosti“, autor svačiny s největším počtem hlasů na FB stránce Rio Mare, získá výrobky Rio Mare v hodnotě 2 500 Kč. Navíc každá oceněná škola získá výrobky Rio Mare ve stejné hodnotě.

Soutěž již sedmým rokem organizuje společnost Bolton Czechia, výhradní distributor rybích výrobků Rio Mare pro Českou republiku.


 

 

Makrelové taštičky Rio Mare s ořechy, sušenými rajčaty a camembertem

 

Suroviny na 4 porce:

1 konzerva Rio Mare Grilované filety z makrely v extra panenském olivovém oleji, 2 lžíce sušených rajčat v oleji, 80 g camembertu, 6 lžiček vlašských ořechů, hrst čerstvé bazalky, 2 hrsti salátu rukola (nebo polníčku), lžíce pomerančové šťávy, lžíce extra panenského olivového oleje Monini Classico, dvě lžíce zrnek z granátového jablka, 1 vejce; Vykládané těsto: 100 g hladké mouky, ¾ lžičky prášku do pečiva, špetka soli, 3 lžíce škrobové moučky, 1,5 lžíce moučkového cukru, 75 g margarínu, 1-2 lžíce ledové vody.

Postup:

Rio Mare Grilované filety makrely, rajčata, sýr a ořechy nakrájíme na malé kousky, přidáme bazalku nakrájenou na nudličky. Vše smícháme dohromady a vytvoříme tak náplň do taštiček. Suché suroviny na těsto utřeme s margarínem, poté přidáme vodu a vytvoříme pevné těsto. Rozdělíme ho na 4 stejné díly, a každý z nich vyválíme v kulatou placku. Polovinu každé placky naplníme 1/4 směsi. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, těsto v polovině přehneme a přitiskneme k sobě, aby náplň nevytékala. Vidličkou utvoříme ozdobné vroubky. Dáme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme do zlatova cca 15 minut.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru