Zloděj ukradl dvě auta, s jedním nacouval do dveří benzínky a ukradl cigarety. Pak se tam s komplici ještě vrátil
Ilustrační foto
Teplice

Teplicko - Ve vazební věznici skončil 43letý muž, který byl obviněn z přečinů krádeže a poškození cizí věci. Je podezřelý, že v polovině října loňského roku postupně ukradl z volně přístupného areálu v Teplicích dvě vozidla Škoda Fabia. Jedno auto bylo o několik dnů později nalezeno náhodným chodcem odstavené u zahrádkářské kolonie v Teplicích.

Druhou škodovkou muž koncem října přijel k benzinové čerpací stanici v katastru obce Dubí, autem nacouval do vstupních skleněných dveří a otvorem pak vstoupil do vnitřních prostor, odkud odcizil asi dvacet kartonů cigaret. Lup naházel do vozidla a z místa činu ujel, odcizené vozidlo pak odstavil v Novosedlicích a zapálil ho, zřejmě aby zničil případné stopy.

Kriminalisté ho také podezírají, že koncem listopadu společně s dvěma spolupachateli ve věku 31 a 33 let přijel osobním vozidlem do Oseku, kde ze zaparkovaného vozidla Škoda Octavia ukradli registrační značky. Namontovali je na své auto, kterým pak přejeli ke stejné čerpací stanici, kterou už v říjnu 43letý recidivista sám vykradl. Společně vypáčili vstupní kovové dveře a uvnitř ukradli přes sto třicet kartonů cigaret v celkové hodnotě přes sto sedmdesát tisíc korun, poškozením zařízení způsobili škodu asi padesát tisíc korun.

"Všichni si převzali usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečiny krádeže a poškození cizí věci, vazebně stíhanému obviněnému i jeho spolupachatelům, kteří jsou stíhání na svobodě, hrozí v případě uznání viny až pětileté tresty odnětí svobody," uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru