V kraji je 116 lidí v nemocnicích s covidem, pět jich má umělou plicní ventilaci
Ilustrační foto
Teplice

Ústí nad Labem - Situace ohledně šíření onemocnění covid-19 v Ústeckém kraji stagnuje. Vyplývá to z informací Ústeckého kraje po zasedání krizového štábu. Ten se nezabýval jen situací ohledně uprchlíků z Ukrajiny, dostal také informace k aktuálnímu epidemickému stavu.

Aktuální reprodukční číslo nemoci covid-19 je 1,04, situace v nemocnicích je zvládnutelná. "Aktuálně je 116 hospitalizovaných pacientů v nemocnicích, z toho 16 na JIP a pět na umělé plicní ventilaci. Nabádáme proto občany a obyvatele kraje stále k opatrnosti a dodržování hygienických návyků," uvedl závěry z krizového štábu mluvčí kraje Martin Volf.

V úterý přibylo v Ústeckém kraji 710 potvrzených případů nákazy koronavirem. Je to o více než stovku méně než před týdnem a zhruba srovnatelně jako před dvěma týdny. Od 15. března do včerejška eviduje Ministerstvo zdravotnictví v Ústeckém kraji deset úmrtí osob s covidovou infekcí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru