Severák se jen tak nevzdá, očekávaná vlna horka se odkládá
Ilustrační foto
Teplice

Teplicko - I 11. července Česká republika spolu s Polskem, Slovenskem či Skandinávií patřila k nejchladnějším partiím starého kontinentu. V Jizerkách dokonce mrzlo, byť jen trošičku. Jedna z tamních stanic naměřila skoro -1 °C. Před 26 lety, 20. července 1996, na Šumavě bylo až -7,6 °C, takže červenec v našich zeměpisných délkách a šířkách dokáže být ještě větší záporák.

V nejbližších dnech záporákem moc nebude, protože se severní, respektive severozápadní proudění tak trochu stáhne ze scény. Nicméně ne na dlouho, takže pokud jste se náhodou těšili na víkendovou sebegrilovačku na slunci, úplně to nejvyjde. Ale budiž útěchou, že v příštím týdnu by se něco fakt žhavého udát mohlo, přestože z původních až 42 °C v západních/severozápadních Čechách se trochu slevilo.

12. července: Nejvyšší odpolední teploty okolo 22 až 26 °C, nejnižší ranní teploty kolem 13 až 9 °C. Ráno a večer bez mráčků, jindy se jim bude celkem dařit. Bez srážek.

13. července: Nejvyšší odpolední teploty okolo 25 až 29 °C, nejnižší ranní teploty kolem 15 až 11 °C. Ani tentokrát to bez mráčků nepůjde, ale bez srážek ano.

14. července: Nejvyšší odpolední teploty okolo 25 až 29 °C, nejnižší ranní teploty kolem 19 až 15 °C. V odpoledních a večerních hodinách by na většině území České republiky mělo spadnout alespoň pár kapek, ať už v přeháňce, bouřce nebo delším deštíku. Ústecký kraj by na tom se srážkami měl být nejhůře... Naopak nejvíce by jich měl obdržet Jihočeský kraj a další kraje na jihu...

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru