Foto: Archiv Dětského domova Tuchlov
Teplice

Teplice - Na organizaci Podzimního kola tradiční celonárodní Sbírky potravin se v sobotu 11. listopadu podílely i děti z Dětského domova v Tuchlově. Skupině šesti tamních svěřenců se podařilo v Albertu na Nákladní ulici vybrat od dárců úctyhodných 460 kilogramů potravin a drogerie. „Naše děti se zúčastňují sbírky už desátým rokem a s Albertem spolupracujeme dlouhodobě,“ informoval ředitel dětského domova Jan Blažek.

Jak dodal, akce se zúčastnily jen starší děti. Žáci druhého stupně základních škol a středoškoláci. Kromě toho, že tuchlovský dětský domov se pravidelně podílí na organizaci dobročinné akce, má tato aktivita i velký výchovný význam. „Nenásilnou formou vedeme děti k dobrovolnické činnosti. Aby věděly, že nejde jenom natahovat ruku a žádat o příspěvky, ale je také třeba vyvinout vlastní iniciativu ve prospěch potřebných,“ zdůraznil Jan Blažek.

Děti z Tuchlova v sobotu v Albertu komunikovaly se zákazníky, radily jim, jaké potraviny a drogerii by měli koupit a rozdávaly informační letáky. Nejvíce dárci přispívali trvalými potravinami, jako jsou konzervy, těstoviny, rýže, instantní polévky, dětská výživa, olej, cukr, mouka a podobně. Z drogerie se pak nejvíce objevovalo zboží jako je toaletní papír, zubní pasty a další základní hygienické potřeby.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru