Koupaliště Osek. Ilustrační foto: redakce
Teplice

Osek - Přírodní koupaliště v Oseku je znovu otevřené. Provozovatelé ho museli uzavřít kvůli výskytu sinic, a to pouhé dva týdny po otevření. Od 18. července je však na základě testů Krajské hygienické stanice opět v provozu, hygiena potvrdila, že kvalita vody je dobrá.

V pondělí 15. července byly opětovně odebrány vzorky vody z koupaliště. Město Osek bylo seznámeno s výsledkem ve středu 17. července, kdy Krajská hygienická stanice oznámila městu Osek následující: Na základě doloženého Protokolu č. 592/2024 ze dne 16. 7. 2024, odběr dne 15. 7. 2024, je možné přírodní koupaliště Osek otevřít pro veřejnost, s tím, že bude vyvěšeno aktuální hodnocení kvality vody.

Aktuální hodnocení vody zní: voda s nízkou pravděpodobností vzniku zdravotních problémů při vodní rekreaci především se zhoršenými smyslově postižitelnými vlastnostmi, v případě možnosti je vhodné se osprchovat (ve vodě výskyt zelených řas, ukazatel sinice a chlorofyl nedosahují společně limitů I. stupně).

Uzavření koupaliště se negativně podepsalo také na návštěvnosti oblíbeného Autocampu Osek, který je vyhlášený mezi návštěvníky nejen z Česka, ale i z jiných zemí. "Jakmile byly ty teplé dny, spousta lidí se kvůli absenci koupaliště rozhodlo kemp nenavštívit. Když se dozvěděli, že je koupaliště uzavřené, tak se často otočili a odjeli," uvedl Lukáš Houdek, provozní Autocampu Osek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru