Foto: Olympia Teplice
Teplice

Teplice - Oblíbené nákupní centrum a obchodní zóna Olympia Teplice se v následujícím roce rozroste o moderní retail park, který bude využívat nejnovější technologie s pozitivním dopadem na životní prostředí a snížení uhlíkové stopy. Tento krok zároveň přinese rozšíření nabídky o další žádané značky. Olympia Teplice tak na ploše 43 000 m2 nabídne téměř sto prodejen.

„Naším cílem je nejen rozšířit spektrum obchodů a služeb, ale především zprostředkovat našim zákazníkům ještě lepší zážitek z nakupování, a to vše s důrazem na pozitivní dopad na životní prostředí,“ uvedl Tomáš Svoboda, asset manager CPI Property Group, vlastníka zmíněného obchodního centra.

V retail parku, který doplní současnou obchodní zónu Olympia Teplice, najdou zákazníci až 13 obchodů na ploše přes 8 300 m². Výstavba byla zahájena 1. září 2024 a její dokončení se očekává na přelomu let 2025/2026.

„Stavba plní nejpřísnější ESG kritéria. Naším cílem je minimalizovat uhlíkovou stopu a eliminovat negativní dopady na životní prostředí,“ vysvětlil Tomáš Svoboda a dodal: „Plnění závazků ESG je součástí strategie skupiny CPIPG. Trvalou udržitelnost a respekt k budoucnosti naší planety vnímáme jako naši povinnost a nezbytný, nikoliv módní trend.“

Nový retail park vynikne svým důrazem na udržitelnost a inovace, které jsou patrné v každém kroku výstavby a provozu. Hlavním rozlišovacím znakem je aplikace pokročilých technologií zaměřených na energetickou efektivitu a ekologickou šetrnost. Projekt zahrnuje nadstandardní zateplení, tepelná čerpadla a systém rekuperace HVAC, který umožňuje efektivní využití tepla, čímž se minimalizují energetické ztráty.

Automatická regulace vzduchotechniky přizpůsobuje provoz aktuální obsazenosti prostor, což zajišťuje optimální klima s minimálními energetickými nároky. Celkovou energetickou účinnost a dlouhodobou udržitelnost doplňuje LED osvětlení. Zelená střecha s fotovoltaikou nejenže přispívá k lepší tepelné izolaci budovy a zadržuje vodu, ale také generuje zelenou elektrickou energii. Stavba dosáhne energetické třídy A a bude cílit na certifikaci BREEAM úrovně Excellent.

Projekt rovněž přispěje ke zlepšení dopravní infrastruktury v areálu Olympia Teplice, počítá se zde rovněž s instalací dalších dobíjecích stanic, jež rozšíří stávající dobíjecí hub. Tím se tato obchodní zóna stane nejen místem pro nákupy a zábavu, ale také centrem podporujícím elektromobilitu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru