Foto: Policie ČR
Teplice

Podbořany - V úterý ve večerních hodinách proběhla v Podbořanech evakuace jednoho z panelových domů. Důvodem byl ostrý granát, který jeden muž přinesl až do bytu.

"Můžeme potvrdit, že včerejšího dne proběhla evakuace 21 osob z panelového domu, a sice z důvodu ohlášení nálezu ručního granátu. Dotyčný jej dle našich informací nalezl v blízkosti města a donesl jej až do svého bytu. Poté nález ohlásil na Obvodní oddělení policie Podbořany. Z těchto důvodů bylo nutné přivolání policejního pyrotechnika, který potvrdil, že se nejedná o cvičný granát, ale o ostrou munici. Vzhledem ke stáří a stavu, nevyjímaje hrozbě výbuchu, bylo nutné opatrné manipulace. Převoz granátu by mohl znamenat riziko, a tak přítomný specialista z teplické expozitury rozhodl, že nalezená munice bude zlikvidována v blízkém okolí města Podbořany," uvedl policejní mluvčí Jakub Mareš.

0910odpal2 c2b61

Foto: Policie ČR

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru