V burkinách do bazénu ano, či ne? V teplickém aquacentru mají jasno
Ilustrační foto. Zdroj: Aquacentrum Teplice
Teplice

Teplice – Vášnivé diskuse vyvolaly na sociálních sítích fotografie muslimských žen, které se v akvaparku v Čestlicích koupaly v burkinách. Lidé se přou, zda by celotělové plavky, které vypadají jako neopren, měly být v českých bazénech kvůli hygieně povoleny nebo nikoliv. V teplickém aquacentru v tomto směru mají jasno. Burkiny jsou plavky jako každé jiné, pokud je nějaká žena má na sobě, může se bez problému v bazénu koupat.

„Burkiny jsou plavky, může se v nich koupat,“ vyjádřila se Lenka Buttová z teplického aquacentra. Doplnila, že samozřejmě musí jít o oděv z materiálu, ze kterého se běžně plavky vyrábějí, ne třeba z bavlny. Pracovníci akvaparku to kontrolují, stejně jako to, zda arabští návštěvníci mají s sebou mýdlo a ručník.

Vzhledem k tomu, že do Teplic jezdí kvůli lázeňským kůrám široká arabská klientela, do zdejšího akvaparku samozřejmě muslimové chodí. Hlavně ale větší děti a otcové se svými dětmi. Když s nimi přijde i žena, většinou se nekoupe. „Skutečně málokdy se stane, že by arabská žena šla do bazénu,“ dodala Buttová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru