REKLAMA

Teplice - Přijďte k nám do kavárny, kupte si jakoukoliv domácí limonádu za 39,- (máme jich hodně a velmi dobrých) a částka nepůjde k nám, ale do kasičky na Johanku. Pomozte nám ji našetřit na rehabilitační pobyt, který je pro ni velmi důležitý. Penízky budou předány Johance o Vánocích jako dáreček pod stromeček?.

JOHANKA MARIE ZAJÍCOVÁ

Naše modrooká blondýnka se narodila v únoru 2006 jako zdravá holčička. Slabá novorozenecká žloutenka a očkování proti TBC byli prvními neduhy, s nimiž Johanka začala válčit. Že je bojovnicí nejen podle jména, ale i celou svou bytostí, dokazuje každičkým dnem. Neboť z nehybného malého miminka se zářícíma očima se svou nezdolnou vůli naučila navzdory nečekaným atakům - komatům opakovaně lézt a chodit. Svět začala zkoumat nožkama, když jí mozek nedovolil používat ruce. Jako malá poznala nesčetně nemocničních postýlek, přístojů a doktorů.

Johanka roste a válčí s dalšími neduhy, jakým je její těžké kombinované postižení – cerebelární syndrom, dyspraxie, opožděný vývoj jemné motoriky, těžká mentální retardace, epileptická encefalopatie, astigmatismus, hypotonie, podezření na autismus, alergie na lepek, laktózu, kravskou bílkovinu, atd. Přesto Johanka dnes chodí a zkouší běhat. Vnímá a dle svých možností reaguje na své okolí. Nemluví, ale snaží se vydávat různé zvuky.

Nají se a napije s dopomocí. Sama se neobleče ani neumyje. Nenamaluje obrázek, ale s dopomocí tvoří barevné čmáranice. Prstíky, ač nedokonale, přesto cíleně hýbe, neboť ji fascinují hry na I-Padu. Miluje auta a jízdu autem, takže jsme stále v pohybu. Má ráda zvířata - zvláště delfíny a velryby. Johanka jezdí denně do školy, 2x týdně na kroužky, 2x týdně na hipoterapii, týdně na fyzioterapii, 2x týdně na ergoterapii, 2x týdně cvičí ve vodě, týdně má arteterapii, muzikoterapii, zooterapii, canisterapii, měsíčně má logopedii, ročně jezdí do lázní atd.

Johanka je úžasná energická slečna, jež dělá čest svému jménu ?.

Vybraný obnos bude použit na uhrazení léčebného pobytu v Klimkovicích. Johanka v sanatoriu absolvuje ryze individuální rehabilitaci, jenž jí pomáhá ke zlepšení koordinace rukou, zdokonalení hybnosti a účelové funkčnosti prstů, vyladění vestibulárního systému a senzomotorické integrace. Díky skvěle zvolené kombinaci metod, dokáže Johanka efektivněji využít své tělo a končetiny k samotnému pohybu a činnosti, dokáže vhodně stimulovat smyslové orgány až po příslušná mozková centra. Tento rehabilitační program je sestaven přesně pro potřeby Johanky. A sanatorium je zatím jediným místem v ČR, kde jej lze realizovat.

Každému andílkovi, který pošle jakýkoliv finanční dar na JOHANČIN transparentní ÚČET 2100810819/2010 patří naše díky.

Ceníme si Vaší úžasné podpory, kterou Johance poskytnete!

DĚKUJEME!!!

Centrum pro rodinu Teplice


REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru