REKLAMA
Lázeňská budova má opravené okapy i střechu
Foto: Město Bílina
Teplice

Bílina - Hlavní lázeňská budova prošla několika dílčími opravami, díky kterým město Bílina stabilizuje současný stav nevyužívané nemovitosti.

“Rada města rozhodla o zakonzervování hlavní lázeňské budovy již v březnu tohoto roku a následně v červnu schválila harmonogram prací a finanční prostředky k dosažení uvedených kroků. Mezi navrženými opatřeními byla například oprava a doplnění střešní krytiny včetně dešťových svodů a žlabů, oprava dřevěných krovů, vyčištění dešťové kanalizace, oprava poškozených venkovních omítek a další. Nyní jsou již všechny práce skončené. Samozřejmě budeme i nadále flexibilně řešit případné další opravy,” uvedla místostarostka Zuzana Bařtipánová.

V rámci realizovaných prací došlo i na zajištění možných vstupů do budovy. “Toto se provádí většinou pomocí dřevěných desek, které jsou instalované zvnitřku místností, aby se nenarušil historický vzhled stavby. V místech, kde to bylo zapotřebí, jsme zajistili dveře,” upřesnil vedoucí odboru nemovitostí a investic Jaroslav Bureš. Dále byly vyčištěné dvorky v bezprostřední blízkosti budovy od napadané sutě či listí a dalších nečistot.“Na střeše jsou opravené vikýře a vyměněné rozbité šablony, aby nezatékalo do budovy,” řekl vedoucí.

Opravy se uskutečnily i uvnitř budovy. Tam bylo zapotřebí vyčistit a zajistit funkční rozvaděč elektřiny, který se používá při konání různých akcí v areálu lázeňského parku Kyselka.

Nevyužívaná hlavní budova lázní není veřejnosti přístupná. Na konci letošního nebo v příštím roce by však měla veřejnosti zpřístupněna část Inhalatoria, kde se v současné době pracuje na jeho revitalizaci. Místo je hlídáno bezpečnostní agenturou a monitorováno kamerovým systémem, aby nedocházelo k ničení budovy a přilehlého okolí lázeňského parku Kyselka.

(pn)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru