Teplice - Grilovaná kuřecí prsa podávaná s omáčkou z vína, čokolády a zázvoru? Proč ne. Návštěvníci teplické Galerie v pátek odpoledne ochutnávali netradiční kombinace chutí. A nejen to. Až do neděle se tam koná Čokoládový festival. Přinášíme program na sobotu a neděli.
Čokoládový festival v Galerii TepliceV Teplicích to voní čokoládou. Opravdu. Fotky a program čokofestivalu zde: http://goo.gl/gx8fpO
Zveřejnil(a) E-Teplicko dne 26. únor 2016
"Pojď, tady je maso s čokoládou!" láká k ochutnávce svoji kamarádku mladá dívka, když předtím sledovala malou kuchařskou show Jana Pétera. "Ještě jsem to nikdy neměla," dodává a bere si papírový tácek, na kterém je čokoládová omáčka a v ní kousek grilovaného kuřecího prsa. U kuchařského pultu je plno a vzorky jsou za chvíli pryč. "Češi se stále bojí experimentovat," říká Jan Péter. Jeho recept není nikterak složitý a kombinace slaného a sladkého je až překvapivě chutná. V čokoládové omáčce snadno rozeznáte chuť svařeného vína i zázvoru, a do toho všeho si můžete namočit šťavnaté a křupavé kuřecí maso.
Na co se můžete až do neděle v Galerii Teplice těšit? „Po celém centru budou postaveny stánky s čokoládovými specialitami, zákazníci budou moci na stáncích ochutnávat různé čokoládové delikatesy. Určitě si nenechte ujít čokoládový kebab nebo třeba čokoládové pivo. Ale lahůdek bude spousta. Šéfkuchaři budou vařit speciální recepty s čokoládou, pro děti bude připraven čokoládový workshop. Celý program bude doplněn hudebním a tanečním vystoupením. Divákům se představí například kanadský folkový zpěvák Drew Sweetwood, taneční klub KST Teplice nebo děti ze ZUŠ Teplice. K vidění bude také výstava více než tři sta kusů historických obalů od čokolády z celého světa, od sběratele Stanislava Kramského," láká návštěvníky Hana Zecková, marketing supervisor Galerie Teplice.
Program sobota 27. února:
- 10:15 : Jan Péter: Pečené banány s karamelem a čokoládovou omáčkou
- 11:00 : Dance Aplaus – ZUŠ Teplice – taneční vystoupení
- 11:30 : Jan Péter: Kuřecí stripsy smažené v kukuřičné strouhance, omáčka mole poblano z čokolády a chilli
- 11:45 : Drew Sweetwood (kanadský folk zpěvák)
- 12:30 : Jan Péter: Kousky lososa s omáčkou z bílé čokolády a citrusové šťávy
- 13:00 : Drew Sweetwood (kanadský folk zpěvák)
- 13:30 : Martin Novák: Čokoládový fondant s višněmi na červeném víně a vanilkovou zmrzlinou
- 13:45 : Drew Sweetwood (kanadský folk zpěvák)
- 14:30 : David Cirkvad: Čoko makarony s čoko naplní
- 15:00 : Skupina Happy Beans
- 15:30 : David Cirkvad: vysušená panenka v horkém kakau s bylinkovou směsí
- 16:15 : Taneční skupina Dr. Anonim
- 16:30 : Martin Novák: Hovězí flank steak s grilovanou zeleninou a čokoládovými cibulkami
- 16:00 : dětský taneční klub KST Teplice – latinsko-americké tance
- 17.15 : David Cirkvad: Dyňový krém s hoblinkami bílé a hnědé čokolády
Program neděle 28. února:
- 12:30 : David Cirkvad: Exotické lanýže s pomerančovou kůrou a chilli
- 11:45 : Drew Sweetwood (kanadský folk zpěvák)
- 13:30 : Martin Novák: Kuřecí prsíčko na lůžku z pečených brambor se zázvoro-čokoládovým DEMI
- 13:00 : Dětský taneční klub KST Teplice – latinsko-americké tance
- 14:30 : David Cirkvad: Roastpork špikovaný čokoládou, ovoněný badyánem, limetou a skořicí
- 13:45 : Drew Sweetwood (kanadský folk zpěvák)
- 15:30 : Martin Novák: Čokoládový fondant s višněmi na červeném víně a vanilkovou zmrzlinou
- 14:30 : Drew Sweetwood (kanadský folk zpěvák)
- 16:30 : David Cirkvad: Dyňový krém s hoblinkami bílé a hnědé čokolády