Teplice - Grilovaná kuřecí prsa podávaná s omáčkou z vína, čokolády a zázvoru? Proč ne. Návštěvníci teplické Galerie v pátek odpoledne ochutnávali netradiční kombinace chutí. A nejen to. Až do neděle se tam koná Čokoládový festival. Přinášíme program na sobotu a neděli.

Čokoládový festival v Galerii Teplice

V Teplicích to voní čokoládou. Opravdu. Fotky a program čokofestivalu zde: http://goo.gl/gx8fpO

Zveřejnil(a) E-Teplicko dne 26. únor 2016

"Pojď, tady je maso s čokoládou!" láká k ochutnávce svoji kamarádku mladá dívka, když předtím sledovala malou kuchařskou show Jana Pétera. "Ještě jsem to nikdy neměla," dodává a bere si papírový tácek, na kterém je čokoládová omáčka a v ní kousek grilovaného kuřecího prsa. U kuchařského pultu je plno a vzorky jsou za chvíli pryč. "Češi se stále bojí experimentovat," říká Jan Péter. Jeho recept není nikterak složitý a kombinace slaného a sladkého je až překvapivě chutná. V čokoládové omáčce snadno rozeznáte chuť svařeného vína i zázvoru, a do toho všeho si můžete namočit šťavnaté a křupavé kuřecí maso.

Na co se můžete až do neděle v Galerii Teplice těšit? „Po celém centru budou postaveny stánky s čokoládovými specialitami, zákazníci budou moci na stáncích ochutnávat různé čokoládové delikatesy. Určitě si nenechte ujít čokoládový kebab nebo třeba čokoládové pivo. Ale lahůdek bude spousta. Šéfkuchaři budou vařit speciální recepty s čokoládou, pro děti bude připraven čokoládový workshop. Celý program bude doplněn hudebním a tanečním vystoupením. Divákům se představí například kanadský folkový zpěvák Drew Sweetwood, taneční klub KST Teplice nebo děti ze ZUŠ Teplice. K vidění bude také výstava více než tři sta kusů historických obalů od čokolády z celého světa, od sběratele Stanislava Kramského," láká návštěvníky Hana Zecková, marketing supervisor Galerie Teplice.

Program sobota 27. února:

  • 10:15 : Jan Péter: Pečené banány s karamelem a čokoládovou omáčkou
  • 11:00 : Dance Aplaus – ZUŠ Teplice – taneční vystoupení
  • 11:30 : Jan Péter: Kuřecí stripsy smažené v kukuřičné strouhance, omáčka mole poblano z čokolády a chilli
  • 11:45 : Drew Sweetwood (kanadský folk zpěvák)
  • 12:30 : Jan Péter: Kousky lososa s omáčkou z bílé čokolády a citrusové šťávy
  • 13:00 : Drew Sweetwood (kanadský folk zpěvák)
  • 13:30 : Martin Novák: Čokoládový fondant s višněmi na červeném víně a vanilkovou zmrzlinou
  • 13:45 : Drew Sweetwood (kanadský folk zpěvák)
  • 14:30 : David Cirkvad: Čoko makarony s čoko naplní
  • 15:00 : Skupina Happy Beans
  • 15:30 : David Cirkvad: vysušená panenka v horkém kakau s bylinkovou směsí
  • 16:15 : Taneční skupina Dr. Anonim
  • 16:30 : Martin Novák: Hovězí flank steak s grilovanou zeleninou a čokoládovými cibulkami
  • 16:00 : dětský taneční klub KST Teplice – latinsko-americké tance
  • 17.15 : David Cirkvad: Dyňový krém s hoblinkami bílé a hnědé čokolády

Program neděle 28. února:

  • 12:30 : David Cirkvad: Exotické lanýže s pomerančovou kůrou a chilli
  • 11:45 : Drew Sweetwood (kanadský folk zpěvák)
  • 13:30 : Martin Novák: Kuřecí prsíčko na lůžku z pečených brambor se zázvoro-čokoládovým DEMI
  • 13:00 : Dětský taneční klub KST Teplice – latinsko-americké tance
  • 14:30 : David Cirkvad: Roastpork špikovaný čokoládou, ovoněný badyánem, limetou a skořicí
  • 13:45 : Drew Sweetwood (kanadský folk zpěvák)
  • 15:30 : Martin Novák: Čokoládový fondant s višněmi na červeném víně a vanilkovou zmrzlinou
  • 14:30 : Drew Sweetwood (kanadský folk zpěvák)
  • 16:30 : David Cirkvad: Dyňový krém s hoblinkami bílé a hnědé čokolády

     

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru