Okrádají se příbuzní i blízcí. Syn obral rodiče o dvě auta. Družka fingovala loupež v bytě
Ilustrační foto
Teplice

Teplicko – Policisté vyšetřují i případy, kdy se okrádají příbuzní a blízcí. V těchto dnech jich mají na stole hned několik. Ve dvou případech obrali dospělé děti své rodiče, v jednom si vyřizovali účty manželé před rozvodem, v dalším byla zlodějkou družka.

Svoji matku a jejího přítele obral minulý týden 21letý muž. Vnikl jim do bytu v Duchcově a ukradl peníze, mobil a klíčky od auta přítele matky, se kterým následně odjel. Tento týden povedený synáček obral i svého otce., který ho u sebe nechal přespat. „V noci mu vzal z bytu klíče, s jejichž pomocí se pak zmocnil jeho auta, se kterým se až do rána projížděl. K soudu se ale případ nedostane, protože otec nedal souhlas s trestním stíháním svého syna,“ řekl k případu policejní mluvčí Daniel Vítek.

Matku okradl 18letý syn

V Bílině se na policisty obrátila žena, které z bytu zmizel notebook v hodnotě přes pět tisíc korun. Už při prvotní výpovědi vyslovila podezření, že ho ukradl její 18letý syn. To se potvrdilo, mladík se přiznal, že počítač z bytu matky odnesl a dal ho do zastavárny, získané peníze utratil. Pokud případ skončí u soudu, hrozí mladíkovi za okradení matky až dvouleté vězení.

Neshody před rozvodem

Trestní oznámení na svou manželku podal muž z Dubí. Na policisty se minulý týden obrátil s tím, že mu žena, se kterou se chce rozvést, vzala jeho auto. „Vzhledem ke skutečnosti, že vozidlo je ve společném vlastnictví manželů, se ale žena žádného protiprávního jednání nedopustila a případ byl odložen,“ vysvětlil Vítek.

Přítelkyně zlodějkou

Policisté v teplickém okrese ale prověřují i další případy, kde v pozici obětí a podezřelých figurují blízké osoby. Koncem srpna přijali policisté z Trnovan oznámení ženy, která tvrdila, že se do bytu jejího přítele vloupal neznámý pachatel, který mu odcizil 25 tisíc korun. Nakonec se ale ukázalo, že krádež peněz neměl na svědomí nikdo cizí, nýbrž sama oznamovatelka. „U výslechu se přiznala, že peníze svému příteli ukradla ona, aby uhradila dluh z minulosti, a vloupání do bytu pouze fingovala. I tento případ ale bude odložen, protože muž jí odpustil a nedal souhlas s jejím trestním stíháním,“ doplnil tiskový mluvčí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru