V Bílině se chystají obnovit dopravní hřiště, využívat ho budou i děti z okolních obcí
Město nyní usiluje o pronájem státního pozemku, na kterém kdysi hřiště bývalo. Zdroj: město Bílina
Teplice

Bílina - Dopravní hřiště v Bílině bude opět v provozu. Město nyní usiluje o pronájem státního pozemku, na kterém hřiště bývalo, aby jej opravilo a znovu otevřelo veřejnosti.

“Po dlouhé roky plochu využívala provozovna sběrných surovin. Vzhledem k postupnému útlumu provozu sběrny a zájmu města o vybudování dětského dopravního hřiště jsme začali hledat vhodné místo pro jeho vybudování. Bývalé dětské dopravní hřiště se ukázalo jako ideální. V současné době jednáme s Centrem služeb pro silniční dopravu o dlouhodobém pronájmu nebo výpůjčce dané plochy,” uvedla místostarostka Zuzana Bařtipánová.

Pokud město s plánem uspěje, budou provedeny základní úpravy, aby dopravní hřiště mohlo být zprovozněno pro veřejnost. “Bude vyspraven terén, upraví se okolí cest a chtěli bychom tam pro děti i nově namalovat parkoviště a kruhový objezd, který tam nyní není. Bude vybudováno zázemí pro obsluhu, návštěvníky a uskladnění pomůcek. Hřiště oplotíme,“ vyjmenoval vedoucí odboru dopravy Oldřich Jedlička.

Hřiště bude po otevření sloužit hlavně dětem z mateřských a základních škol, a to nejen z Bíliny, ale i okolních obcí. Různé akce pro veřejnost by se tam pak konaly i ve spolupráci s BESIPem. V provozu by mohlo být hřiště v průběhu příštího roku.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru