Muž se chtěl zalíbit sousedovi. Vykradl mu proto byt a věci pak přišel vrátit
Ilustrační foto. Zdroj: archiv Policie ČR
Teplice

Teplice - Policisté z Trnovan řešili opravdu kuriózní krádež. Jistý 38letý muž obral svého souseda jen proto, aby ze sebe následně udělal hrdinu. Ukradené věci, které „na oko“ jakoby našel, přišel totiž za pár hodin sousedovi vrátit.

Muž se do bytu svého souseda vloupal ve chvíli, kdy dotyčný odešel na nákup. Odnesl televizor, notebook a externí harddisk. Sám mu pak zavolal, že si všiml vypáčených dveří u jeho bytu, a když se majitel vrátil, předstíral rozhořčení nad drzostí zlodějů.

Večer na souseda dokonce zaklepal a všechny ukradené věci mu vrátil s tvrzením, že je sehnal přes známého. Nakonec se ale vše provalilo a 38letý muž skončil na policii. „I zkušené policisty zarazil motiv jeho jednání. U výslechu totiž řekl, že chtěl získat respekt a kamarádství svého souseda,“ uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

Policisté 38letého muže obvinili z krádeže a porušování domovní svobody. Teď už bude záležet na soudci, jaký trest muži za podivnou krádež uloží, v krajním případě by mohl strávit až tři roky za mřížemi. Přátelství souseda si svým jednáním zřejmě nezískal.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru