Nová kniha o Bílině ukáže málo známé fotografie z historie
Křest nové knihy.
Zajímavosti

Bílina - Novou knihu Město Bílina od minulosti k dnešku slavnostně pokřtil starosta Oldřich Bubeníček při dernisáži výstavy k výročí 1025 od první písemné zmínky o městě.

“Velmi zajímavé a nevšední fotografie v knize nabídnou trochu jiný pohled na historii i město jako takové. Podle mě se kniha velmi podařila, je to důstojný dokument, který do budoucna přispěje k mapování naší historie,” uvedl starosta.

Právě v četnosti fotografií a kratších textech se kniha liší oproti těm předešlým. “Vybírali jsme ty nejzajímavější snímky z archivu, který čítá přes dva a půl tisíce fotografií. V knize jsou opravdové skvosty, například snímky z překládání koryta řeky Bíliny, snímky zbořeného kostela u Lidické školy nebo mnoho různých historických fotografií sportovních klubů a spolků,” nastínila autorka a zároveň kronikářka města Iveta Richterová. Na tvorbě knihy se podíleli i sami obyvatelé, kteří poskytli své fotografie.

Nová kniha je k dostání v informačním centru pod radnicí za 200 korun.

(pn)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru