Tepličtí skauti mají za sebou tábor v Kolovči. Jak se jim vydařil?
Nedílnou součástí skautských táborů jsou slavnostní ohně. Foto: J. Richter
Zajímavosti

Teplice - Po patnácti dnech se první srpnovou sobotu vrátili z letního stanového tábora skauti a skautky z teplického střediska Doubravka. Na osvědčeném tábořišti u obce Koloveč na Domažlicku, kam jezdí již od roku 2003, prožili dva týdny plné nejrůznějších aktivit.

Vedle etapových her, táborových ohňů, výprav i sportování se navíc a to i včetně nejmladších účastníků podíleli na chodu tábora. Ať už držením nočních hlídek, zpracováním dřeva na topení, dovozem vody v kanystrech nebo úklidem tábořiště a jeho okolí. Naopak vzhledem k aktuálním hygienickým opatřením byla například služba v kuchyni i nepopulární mytí nádobí v režii pouze dospělých. Omezená byla i možnost pořádat výlety do okolí.

Právě vzhledem k současné situaci s koronavirovou epidemií nebylo na jaře dlouho jasné, zda bude reálné akci vůbec uskutečnit. O to větší radost mezi teplickými skauty zavládla, když bylo možné v květnu obnovit do té doby pozastavenou činnost a vrhnout se na přípravu letního tábora, který je ve skautské organizaci vyvrcholením celoroční činnosti, na které se děti v průběhu roku připravují.

0508taborkz2

Foto: J. Richter

Letošnímu táboru se naštěstí vyhnul nejenom koronavirus, ale i další nemoci a také špatné počasí. Téměř každý den tak táborníci mohli holdovat vodním radovánkám v přírodním koupališti, u kterého tábor tvořený tradičními podsadovými stany stojí. „Jsme rádi, že akce zdárně proběhla ke spokojenosti dětí i dospělých a za vedení střediska bych chtěl touto cestou poděkovat všem obětavým činovníkům, kteří se na ní ve svém volném čase podíleli,“ sděluje Jiří Richter z vedení střediska Doubravka.

Nový skautský rok bude zahájen opět s nástupem září. Oba střediskové oddíly určené dětem, chlapecký a dívčí, plánují nábor omezeného počtu dětí. „Rádi v našich řadách uvítáme nadšené děti věkově od druhé třídy výše, stačí nás jednoduše kontaktovat,“ dodává Jiří Richter. Více informací a kontakt lze nalézt na webu střediska www.doubravkateplice.cz nebo na facebooku Středisko Doubravka Teplice.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru