Děti musely získat dráp netopýra nebo šupinu z draka Trnovouse
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Proboštov – O víkendu shořely na Teplicku desítky čarodějnic. Hranici pro jednu z nich připravili v neděli i v Proboštově, v areálu Pohodlíčko u Proboštovského rybníka. Měla úctyhodné rozměry a dohlíželi na ní místní hasiči, kteří se starali o bezpečnost v celém areálu, kde kromě hranice bylo například i ohniště pro návštěvníci, kteří si tu opékali vuřty.

Už půlhodinu před vypuknutím akce mířily k Pohodlíčku rodiny s dětmi, které vylákalo ven krásné počasí. Řada dětí měla čarodějnický kostým a pozadu nezůstaly ani některé z maminek. Na malé návštěvníky čekala celá řada aktivit. Například Strašidelná výprava za elixírem mládí čarodějnickou stezkou s příběhem. Děti na ní poznávaly jedovaté houby, musely získat tři upíří vlasy, chlup z černé kočky, dráp z netopýra, dračí šupinu z draka Trnovouse a další. U každého stanoviště byl pro ně připravený pohybový úkol a sladkosti za odměnu. U Addamsovy ruky zase měly prostor pro poměření tvůrčího talentu s ostatními.

Poblíž hřiště se tyčil Srandy kopec v podobě veselých aktivit všeho druhu. Nechyběla ani dobrodružná projížďka pro odvážné kluky a holky v sedle skutečného koně, kterou měla v režii Stáj U Kaštánka. Dobrovolní hasiči zpestřili odpoledne ukázkami techniky, pro dobrou náladu se areálem neslo Disco Saxany, nechyběly stánky s dobrotami a pitím a Obec Proboštov, která akci pořádala, objednala téměř letní počasí. Slunce svítilo ještě při zapálení hranice, na které uhořela proboštovská čarodějnice a s ní kouř odnesl všechno zlé.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru