Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Teplice – Na zdi v Zemské ulici v Trnovanech, kde se před několika lety objevila velryba s potápěčem, přibývají v těchto dnech noví mořští živočichové. Známý streetartový umělec Kamil Vacek tu už namaloval žraloka a v úterý 11. června dokončoval další z velkých ryb, tentokrát žraloka kladivouna. Jak prozradil, dvojici žraloků doplní ještě manta, druh rejnoka, který tvarem těla připomíná ptáka v letu.

Graffiti na obvodové zdi směrem do ulice si od Kamila Vacka, stejně jako v případě velryby, objednala společnost Uniwel Stavby, která v dotčeném objektu sídlí. Jeden motiv vytváří autor podle svých slov tři dny. Pracuje se spreji v modrých odstínech, které nanáší na tmavomodrý základ, evokující mořské hlubiny. Barevná zeď s poutavými objekty příjemně oživuje veřejný prostor a přitahuje pozornost kolemjdoucích.

Foto: Ilona Kaulfuss

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru