Jedna z oceněných fotografií loňského ročníku. Foto: archiv pořadatelů soutěže
Zajímavosti

Teplicko – Letní prázdniny jsou ve své polovině. Čas, který zbývá do konce, mohou žáci a studenti ještě využít například k zapojení se do mezinárodní fotografické soutěže Mladí fotografují památky. Projekt je určený žákům a studentům českých škol a věková hranice soutěžících je 21 let. Cílem soutěže je podpořit zájem dětí a mladých lidí o naše kulturní dědictví.

Poprvé zorganizovalo soutěž v Čechách v roce 2007 Sdružení historických sídel, Čech, Moravy a Slezska na popud hlavního pořadatele - Rady Evropy. Do soutěže jsou přijímány fotografie, které vyjadřují hlavní myšlenky Dnů evropského dědictví. Celá soutěž vrcholí předáváním cen a diplomů u příležitosti Mezinárodního dne památek a sídel v Praze v dubnu 2025.

„Soutěž není pouhou fotografickou akcí, ale spíše zážitkem spojeným s uměleckým a památkovým dědictvím. Je proto třeba vyhnout se námětům, které přes svou možnou fotografickou zajímavost, neodpovídají takovému záměru,“ stojí mimo jiné v propozicích. Podobnosti o soutěži, jejíž uzávěrka je 3. února 2025, mohou zájemci získat na webu: www.mladifotografujipamatky.cz.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru