Sháníte originální dárek k vánocům? Co takhle obraz od slona
Slonice malují speciálním štětcem, zhotovení obrazu trvá zhruba 10 až 15 minut. Zdroj: Zoo Ústí nad Labem
Zajímavosti

Ústí nad Labem – Máte dost ponožek a bačkor a sháníte opravdu originální dárek k vánocům? Co takhle darovat obraz, který namaloval slon.

Sloni v ústecké zoo si malováním krátí dlouho chvíli. Výtvory Kaly a Delhi jsou zcela jistě netradičním a originálním dárkem. Malování nesouvisí s žádným cirkusovým představením, je projevem svobodné vůle a slony do něj chovatelé v žádném případě nenutí. Je to další ze způsobů, jak slonům zpestřit denní režim a postarat se o jejich psychickou pohodu.

Slonice malují speciálně upraveným štětcem ve tvaru „T“, aby jej mohly dobře uchopit. Používají se zdravotně nezávadné prstové barvy, které chovatelé rozmíchají a vždy nabízí ze dvou na výběr. Pak drží plátno před slonicí a ona maluje podle své fantazie, přičemž zhotovení jednoho obrazu trvá cca 10 – 15 minut.

Sloní obraz si můžete zakoupit v ústecké zoo v obchodu se suvenýry ve správní budově. Obrazy stojí podle velikosti buď 500 nebo 900 korun. Koupí obrazu též podpoříte výzkum sloních chorob.

0512obrazslon1

 Sloní obraz si můžete zakoupit v obchodu se suvenýru ve správní budově. Zdroj: Zoo Ústí nad Labem

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru