Kam na pálení čarodějnic?
Ilustrační foto
Co se chystá

Teplicko – Těšíte se na pálení čarodějnic? Víte, že komunisté chtěli ohně, které se pálily o filipskojakubské noci z 30. dubna na 1. května, přejmenovat na vatry míru? Buďme rádi, že tradice zůstala jejich snahou nedotčená. Nejde ale o tradici českou. Své kořeny má ve Skandinávii a v Německu jako Valpuržina noc, odpradávna spojená s pálením ohňů a vírou v čarodějnice.

Kam se můžete přijít na pálení čarodějnic podívat? Tady jsou některé z akcí.

Hrobčice

Už v pátek 29. dubna mají v Hrobčicích čarodějnice slet v 16 hodin u mateřské školy. Odtud se průvod vydá k tamnímu hřišti. Poté, co budou zmařeny životy čarodějnic upálením, dostanou prostor špekáčky a k dobré náladě bude hrát skupina Falzet.

Košťany

Také v Košťanech už se nemohou dočkat, a tak své pálení čarodějnic odbudou v pátek. V 15.30 vyrazí od základní školy průvod na hřiště. Tam vypukne od 16 hodin program dirigovaný uměleckou agenturou. Na programu jsou soutěže, tanec, nafukovací atrakce, opékání vuřtů a ochutnávka guláše. Doufejme, že agentura nezapomene na pálení čarodějnic.

Krupka Maršov

Páteční skotačení u ohně zvolili také v Domě dětí a mládeže v Krupce – Maršově. Začne na zahradě DDM od 16 hodin. Připravené jsou kromě pálení čarodějnic soutěže, tvořivé dílny a opékání špekáčků, které si nezapomeňte strčit do tašky, než vyrazíte.

Dubí

V Dubí se pálení čarodějnic koná ve sportovním areálu Rudolfky. Program začne v 17 hodin zábavou a hrami pro děti. Ty, které dorazí v maskách, budou odměněné. Od 18.30 se nástrojů ujme kapela Poutníci a ve 20 hodin ji na pódiu vystřídá skupina Šestý nesmysl.

Fojtovice

Spolek za obnovu Fojtovic má sobotní program pěkně nabitý. Odstartují tady už ve 14 hodin nejrůznějšími soutěžemi a hrami pro děti. Malí návštěvníci se mohou svézt například v kamionu, na traktoru, nebo na koni. Po vyhlášení nejhezčí z čarodějnic postaví Fojtovičtí májku, upálí čarodějnice, opečou vuřty, zkrátka, užijí si odpoledne, jak se patří.

Kladruby

Obec Kladruby společně s místními hasiči a TJ Sokol zve na pálení čarodějnic od 16 hodin na fotbalové hřiště. Připravené jsou soutěže, spousta zábavy a občerstvení.

Ledvice

Město Ledvice ve spolupráci s kulturní komisí pořádá pálení čarodějnic v areálu SK Viktorie Ledvice od 16 hodin. U ohně bude hrát kytara. Ledvičtí nezapomněli ani na postavení májky.

Modlany

Krásnou tradici stavění máje dodržují i v Modlanech. Tady začnou v sobotu už ve 14.30 stavěči zdobit a stavět májku. Vatra vzplane v 16.30 s programem pro děti a od 18 hodin bude posezenís kapelou určené dospělým a větším dětem. Bude se hrát a zpívat, dokud bude stačit dech.

Ohníč

V Ohníči se čarodějnice a čarodějové slétnou v 17 hodin na náměstí. Odtud pak vyrazí ke společnému rejdění k fotbalovému hřišti. Akci zorganizovala Obec Ohníč ve spolupráci s Tvořivou dílničkou na statku, Seniorklubem a mateřskou školou.

Proboštov

V Proboštově se rozhodli spustit čarodějnický rej od 16 hodin v areálu Pohodlíčko u rybníka. Kromě opékání čarodějnic a vuřtů se bude soutěžit o nejúžasnější čarodějnici. Všechny proboštovské děti, které dorazí v kostýmu, dostanou vuřtíka zdarma.

Velvěty

Na osadním kopci T.O.S. Náhoda budou připravené hry a soutěže pro děti už od 14 hodin. Vyhlašovat se tady bude MISS čarodějnice v dětské i dospělácké kategorii.

Zabrušany

Pálit čarodějnice se budou také v Zabrušanech u rybníka Heřman. Slet je naplánovaný na 17. hodinu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru