Areál oseckého kláštera se turistům otevře i v neděli
Kostel Nanebevzetí Panny Marie v areálu oseckého kláštera
Co se chystá

Osek – Informační turistické centrum Osek přichází v čase expanzecestovního ruchu s rozšířením otevírací doby v Cisterciáckém klášteře Osek. Už od neděle 24. července mohou zájemci o prohlídku kláštera navštívit tuto památku i v neděli, a to až do konce září. Prohlídky budou prováděné vždy ve 12, ve 13, v 15 a v 16 hodin a bude nutné si je telefonicky objednat alespoň den předem.

Časy prohlídek v ostatní dny zůstávajístejné, kromě pondělí, kdy je zavřeno. Začínají v 9.30, v 11, ve 13, ve 14.30 a poslední prohlídka pak v 16 hodin.Pro uskutečnění prohlídky je nutné, aby se sešla skupinka minimálně 5 osob. Doposud se prohlídky konaly pouze od úterý do soboty. S nabídkou nedělních prohlídek vychází Informační turistické centrum Osek vstříc turistům, kteří využívají víkendové dny k návštěvám památek nejčastěji.

Do trasy prohlídky významné severočeské památkyje podle pracovnice centra zahrnutákřížová chodba,kapitulní síň a nedávno znovu zpřístupněný zrekonstruovaný kostelNanebevzetí Panny Marie, pokládaný za nejkrásnější na severu Čech. Vstupné je 180 korun, pro seniory nad 65 let, pro děti od 6-15 let, pro studenty do 26 let a pro osoby se ZTP nebo ZTP/P stojí 150 korun. Děti do 6 let a doprovod ZTP/P mají vstup zdarma. Prohlídku je možné si rezervovat na čísle 417 822 138 nebo 777 735 714 den předem.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru