Přijďte si do knihovny poslechnout Janáčka, Martinů a Nováka
Foto: archiv knihovny
Co se chystá

Teplice – Pro fanoušky vážné hudby připravila Regionální knihovna Teplice klavírní recitál Aleny Koudelkové, absolventky teplické konzervatoře a pražské AMU. Koncert s názvem Česká moderna se uskuteční v úterý 18. října od 18 hodin ve společenském sále v přízemí knihovny. Na programu budou skladby Leoše Janáčka, Vítězslava Nováka a Bohuslava Martinů. Vstup na akci je volný.

Alena Koudelková se narodila v Ústí nad Labem, kde navštěvovala hudební školu. Účastnila se řady soutěží a získala například 3. cenu na mezinárodní soutěži Virtuosi per musica di pianoforte v Ústí nad Labem, v roce 1970. Ve studiu pokračovala na konzervatoři v Teplicích a dál na AMU v Praze, kde byla posluchačkou prof. Pavla Štěpána.

Brzy se stala poměrně vyhledávanou partnerkou hráčů na jiné nástroje. Kromě sólové hry se věnovala hře komorní pod vedením prof. Lubomíra Kosteckého a prof. Václava Snítila. Uskutečnila řadu koncertů a získala ocenění za klavírní doprovod na soutěžích v Brně a Praze. Řadu let vystupovala s hobojistou Jiřím Vácou v komorním duu Spirito. V současnosti se věnuje pedagogické činnosti, korepetici klasického i současného tance a pořádá klavírní recitály v rámci svého projektu Pro milovníky hudby a její historie.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru