REKLAMA
Okružní křižovatka zklidní provoz v Přestanově
Zdroj: Přestanov
Teplice

Přestanov – Na stavební stroje narazí od poloviny měsíce května řidiči na frekventované silnici I/13 v Přestanově. Důvodem je výstavba okružní křižovatky vedle místního motorestu.

Celá stavba je rozdělena do pěti etap. Zahájení prací je naplánováno na pondělí 15. května. Dopravu stavební dělníci svedou do jednoho jízdního pruhu s možností odbočení na vedlejší silnice. Kromě výstavby okružní křižovatky projde rekonstrukcí kanalizace a podzemní inženýrské sítě. Místní lidé se mohou těšit na nové chodníky, které povedou až k autobusovým zastávkám. Dělníci rovněž vysází novou zeleň. Výstavba okružní křižovatky potrvá do března příštího roku. Hlavním investorem je Ředitelství silnic a dálnic České republiky.

Výhodou okružní křižovatky je, že usměrní a zklidní silniční provoz. Při vjezdu jsou všichni řidiči na vedlejší a musí dávat přednost pouze přijíždějícím zleva. Z psychologického i časového hlediska je to mnohem méně náročné, než u průsečné křižovatky. U okružní křižovatky bývají naměřeny menší hodnoty hluku a zplodin z projíždějících aut.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru