Muž uvěřil kolegovi z práce, že mu sežene levnou elektroniku. Přišel o desetitisíce
Ilustrační foto
Teplice

Teplice – Svérázný podvod vymyslel 53letý muž z Teplic. Svému kolegovi z práce nalhal, že má možnost velmi výhodně obstarat elektroniku, přitom z důvěřivého muže potřeboval jen vylákat peníze na splacení svých dluhů. Hrozí mu až tříleté vězení.

Třiapadesátiletý muž oslovil svého kolegu z práce s nabídkou, že má přes známou možnost velice levně nakoupit elektroniku v jedné z teplických prodejen. Muž mu uvěřil a začátkem května se sešli před obchodem, kde mu důvěřivec předal 46 tisíc korun a seznam věcí, které za ně chtěl pořídit. Vzal s sebou i svého známého, který chtěl výhodné nabídky také využít a podvodníkovi dal dvanáct tisíc.

„Muž sice skutečně v prodejně nakoupil, ale jen dva mobily a pračku. Zbytek věcí slíbil dodat později, dobře ale věděl, že nic nedostanou, protože žádné věci nekoupil a peníze si nechal,“ řekl k případu policejní mluvčí Daniel Vítek. Důvěřivým mužům tak teď podvodník dluží přes 38 tisíc korun. „U výslechu se ke všemu přiznal, své jednání zdůvodnil tím, že potřeboval nutně zaplatit dluhy,“ dodal policejní mluvčí.

Policisté 53letého muže, který už byl v minulosti za podobné jednání odsouzen, obvinili z přečinu podvodu, hrozí mu až tříleté vězení. Na soud bude čekat na svobodě.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru