Žena dlouhé roky tajila vdovský důchod, aby jí stát platil byt
Ilustrační foto
Teplice

Teplicko - O více než 100 tisíc korun se na úkor státu obohatila starší žena z Teplicka, která zneužila sociální systém. Žádala si opakovaně o příspěvek na bydlení a jaksi „pozapomněla“, že pobírá vdovský důchod. Případem se teď zabývá policie.

Žena úřady klamala dlouhé čtyři roky. „Při opakovaném uplatňování žádostí o příspěvek na bydlení sice úřadům předkládala doklady o výši svého příjmu, nějak ale opomněla dodat, že pobírá z ciziny nemalý vdovský důchod,“ řekl policejní mluvčí Daniel Vítek. Během čtyř let jí tak byly neoprávněně přiznány a vyplaceny sociální dávky v celkové výši přes 133 tisíc korun. Na vše se ale nakonec přišlo a žena byla obviněna z přečinu podvodu, za který by mohla jít v krajním případě až na pět let do vězení.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru