Bílina - Bílina je synonymem pro užívání si kulturních vyžití, do kterého patří i úspěšný hudební projekt Bílinské 80´na vzduchu. Lákadlem tohoto města je Letní amfiteátr Kyselka, kde si v pátek přišli na své milovníci legendy, kapely nové vlny ABRAXAS, která má ve svém znaku „okřídlené áčko."

 

Sedmadvacátý červnový večer ale také přinesl hudební všehochuť. Vedle hvězdy ABRAXAS se na podiu v dřívějším čase představil Martin Pošta, rodák z Mostu, který po mnoho let působil jako zpěvák ve skupině Laura a její tygři. V současné době jsou jeho hudební aktivity spojeny s formací Poste Restante. Ta nabídla několik skladeb z posledního alba „Šišky s mákem," které křtila dvojice Karel Šůcha, lídr Laura a její tygři, a zpěvačka Ilona Csáková. Prvním vystupujícím v pátek bylo sympatické kvinteto pocházející z Mostu, pop-rocková formace Koradoband. Celý večer uzavřela diskotéka 80. let.

Abraxas, který s nadhledem sobě vlastním brázdí více žánrů (pop, rock, funky) již od roku 1976, slyšel nejméně jednou za život každý, kdo se alespoň trochu zajímá o tento druh stylu. Ti zasvěcenější si pak při vyslovení názvu Abraxas vybaví skladby jako Poprvé, Karel drogy nebere, Box, Země se točí dokola... Zejména skladba ze sportovního prostředí „Box" , která stojí v samotném názvu debutového a velmi úspěšného zásadního alba z roku 1982, vynesla skupinu navrchol v žebříčcích hitparád 80. let. Svou energií, atmosférou a nádechem osobité svůdnosti rocku si uvedené skladby podmanily davy posluchačů napříč různými žánry.

VIDEOREPORTÁŽ Z PÁTEČNÍHO VYSTOUPENÍ:

Abraxas i nadále bude sázet na vlnu nostalgie, kterou jeho koncerty provázejí, staré hity, které jsou již ohrané, ale přesto vedou v žebříčcích oblíbenosti a popularity. Jedním z dalších příkladů je třeba skladba Obyčejnej svět, Nekonečný boogie, Muž stroj, Ptáci či Praha-Bohumín.

Stylotvorná stálice s neutuchajícím elánem a patentem na nesmrtelné hitovky má stále co ukazovat. Abraxas totiž hrají s noblesou, s citem pro atmosféru, která postupně prostupuje celým prostředím, kde formace vynikajícího muzikanta, frontmana Slávka Jandy hraje. Ostatně není jednodušší než vyrazit tento pátek do areálu Kyselka a naplno si vychutnat koncert se vší parádou.

FOTOGALERIE:

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru