Teplice, Žatec - Auto není trezor. Známé upozornění ze sloupů na parkovištích u nákupních center si příště vezmou za své desítky majitelů vykradených aut ze Žatce. Vybral jim je 21letý mladík z Teplicka. Policisté případ objasnili v červnu, nyní mladíkovi "přišili" další skutky. Zlodějíček ale zůstává na svobodě, do vazby neputoval.

Vykradený automobil. Ilustrační foto: Oldřich Hájek

Jedenadvacetiletý mladý muž z Teplicka se do aut vloupával v průběhu května a června tohoto roku. Kradl z nich všechno, co mu přišlo pod ruku, včetně dokladů. "Právě ty ho následně usvědčily i z dalších krádeží, neboť je policisté objevili mezi zajištěnými věcmi a zjistili tak, že se vloupal i do dalších aut," uvedla v pátek mluvčí lounských policistů Jaromíra Střelcová.

Z prvotních třiceti skutků, ze kterých byl již obviněn, ho tedy policisté obvinili ještě z dalších osmi. Celkem tak má na svém kontě 38 krádeží vloupáním, při kterých napáchal škodu na odcizených věcech ve výši pod 50 tisíc korun a poškozením způsobil škodu za dalších 20 tisíc. "Komisař služby kriminální policie a vyšetřování jej stíhá z trestných činů krádeže, poškození cizí věci i neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, neboť kromě jiných věcí ukradl i platební kartu. Obviněný je vyšetřován na svobodě a policisté na případu i nadále pracují," dodala Jaromíra Střelcová.

Krádeže vloupáním do vozidel řeší policisté poměrně často a bohužel nezřídka i sami uživatelé dávají šanci zlodějům tím, že nechávají na viditelných místech různé věci, které potom jejich pozornost upoutají. V prvním pololetí tohoto roku zaevidovali policisté na Lounsku již 59 případů krádeží věcí z vozidel, v r. 2013, za stejné období, 51 skutků a v r. 2012 26 případů.

Několik rad, jak krádeže zminimalizovat:

  • pečlivě zamykejte své vozidlo, přesvědčte se, že jsou dovřená okna
  • nenechávejte na viditelných místech žádné věci
  • nikde, zejména před obchodem, nedávejte okatě do kufru věci, zloději si tak oběti vytipují
  • při koupi autorádia, dejte přednost tomu s odnímatelným panelem – ve vozidle ho nenechávejte.
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru