Hostomice - Občanské sdružení Host. pro NelhoStejnost ve spolupráci s rodinným centrem Hostík by Vás rádo přizvalo k účasti na realizaci projektu „Odpady? NE! Děkujeme.", který je zaměřen na odstranění vybraných černých skládek na území obce Hostomice nad Bílinou za finanční podpory dotačního programu MŽP a Městyse Hostomice. 

 

Jedná se o ekologický projekt, který zahrnuje celkem čtyři černé skládky na území Městyse Hostomice. Na těchto skládkách se nachází nebezpečný odpad (především použité domácí spotřebiče), tuhý komunální odpad, stavební odpad a biologický odpad ze zahrad. Všechny tyto látky se mohou uvolňovat z povrchu odpadu a znečišťovat tak půdu, vodu a ovzduší. V neposlední řadě tak nepřímo ohrozit zdraví člověka. Považujeme za důležité odstranit tuto potenciální hrozbu z místa našeho bydliště. S úklidy budeme začínat 22.8.2014.

Projekt „Odpady? NE! Děkujeme." plynule navazuje na již proběhlou akci Společně vstříc čistším zítřkům, během které jsme se skupinou dobrovolníků uklidili jednu černou skládku v obci. Následně jsme uspořádali sérii besed a výstav s uměleckými fotkami skládek s cílem seznámit širší veřejnost s touto často přehlíženou problematikou. Vzhledem k tomu, že akce probíhala ve spolupráci s rodinným centrem Hostík, zapojilo se do úklidu i několik dětí v rámci ekologické výchovy.

Více informací o projektu se můžete průběžně dočíst na našich facebookových stránkách https://www.facebook.com/projektsvcz/timeline.

Především díky dotaci MŽP můžeme nyní vyklízet zbylé skládky a právě prostřednictvím médií bychom chtěli na tento problém nejen upozornit, ale také lidem ukázat, že každá občanská iniciativa nekončí vždy neúspěchem. Zároveň tak můžeme spoustu lidí motivovat k podobným věcem.

22. - 24.8. Likvidace skládky v Husově ulici za železničním přejezdem

5.9. Likvidace pneumatik umístěných na vedlejší silnici pod viaduktem, směr Duchcov

24. - 26.10. Likvidace skládky na Bídě

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru