Teplice - Policisté dopadli zloděje, který se stal v minulých měsících postrachem obyvatel panelových domů v Teplicích. Pachatel šplhal na balkony paneláků, ze kterých následně kradl jízdní kola.

Balkonový zloděj neváhal šplhat i do vyšších pater. Ilustrační foto

"Devětatřicetiletý muž koncem května vyšplhal na balkon ve 3. patře panelového domu, ze kterého odcizil horské kolo. V následujícím měsíci se dopustil nejméně dalších čtyř krádeží, které proběhly stejným způsobem. Vyšplhal se na balkony dokonce až ve čtvrtém poschodí, ze kterých ukradl horská kola, ale i koloběžku, odstrkovadlo, nebo dětské helmy," uvedl teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

Během července ve své protizákonné činnosti pokračoval. Začátkem měsíce vyšplhal na balkon ve třetím poschodí, ze kterého odcizil jízdní kolo v hodnotě 25 tisíc korun, poslední zatím prokázané krádeže se dopustil minulý týden, kdy vyšplhal až do šestého poschodí, kde z balkonu odcizil dvě horská kola.

"Svůj lup buď házel z balkonů dolů do křoví, aby se kola moc nepoškodila, nebo je spustil na provázku. Celkem zatím prokázanými krádežemi způsobil škodu nejméně 65 tisíc korun, v minulosti mnohokrát trestaný recidivista byl obviněn z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které ho může soudce poslat až na pět let zpátky za mříže," dodal Daniel Vítek.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru