Teplice - Ani hrozba vězení neodradila od dalších krádeží recidivstu, kterého minulý týden dopadli policisté v Teplicích, kde kradl jízdní kola z balkonů panelových domů. Poté, co jej museli pustit, se znovu vrhl na své "řemeslo".

Ilustrační foto: Oldřich Hájek

Jakmile by muž po svém první dopadení vyslechnut a převzal si obvinění z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, byl propuštěn na svobodu. Nebyly dány zákonné důvody k jeho vzetí do vazby," vysvětluje mluvčí teplických policistů Daniel Vítek.

To recidivistu neodradilo od dalšího páchání trestné činnosti. "Hned následující den po propuštění z cely se v Teplicích po překonání mříží a okna vloupal do sklepních prostor, ze kterých odcizil trekingové a horské jízdní kolo v celkové hodnotě přes 31 tisíc korun," popisuje další zlodějovo řádění policista Daniel Vítek.

Při výslechu pak vyšlo najevo, že má na svědomí i vloupání do kočárkárny v suterénu domu, ze které odcizil zahradní nářadí a vrtačku, čímž způsobil škodu přes šest tisíc korun.

"Obvinění mu tak bylo rozšířeno o další dva skutky a s ohledem na skutečnost, že byla důvodná obava, že bude opakovat trestnou činnost, pro kterou je stíhán, podali jsme podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby, který soudce akceptoval," dodal mluvčí policistů.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru