Bílina - Předražení, zneužití dotace, policejní vyšetřování – i to je poliklinika. Nedávno vyšel v tisku článek o rekonstrukci polikliniky, ve kterém místostarosta Bíliny Zdeněk Rendl vše popisuje jako úžasné a bezchybné a který nemůžeme nechat bez reakce z důvodu neuvedení pravdivého stavu, který kolem polikliniky panuje.

Je nestoudné, že pan místostarosta Rendl prezentuje změny na naší poliklinice, ale zapomíná seznámit naše občany se všemi skutečnostmi, které tyto změny provázejí. Neuvěřitelné je, že by chtěl být za tyto nekalosti ještě oslavován.

Ano, naše poliklinika se změnila a změna k lepšímu je dobrá, ale nezapomeňme zmínit za jakou cenu a že za peníze, které se do této doby do polikliniky vložily, by mohlo být takové zařízení postaveno nové. Opravdu nemůžeme věřit, že se ke krádeži za bílého dne hlásí. Rekonstrukci polikliniky vyšetřuje policie, která poslední dobou zřejmě svou aktivitu stupňuje, jelikož před několika dny navštívila naši radnici, kde požadovala další materiály a zároveň při své návštěvě pozvala některé osoby spojené s rekonstrukcí k sobě za účelem výslechu.

Nejvíce, kdo je s rekonstrukcí polikliniky vidět a kdo se tímto snaží nejvíce zviditelnit, je náš pan místostarosta Rendl. Uvidíme, jak se k investicím do polikliniky bude hlásit s postupujícím vyšetřováním. To co se vyšetřuje, je předražení zakázek a zneužití dotací, což není málo, jelikož dle definice policie se jedná o možné spáchání zvlášť závažného trestného činu. Ke zmínce navýšení mezd našemu zdravotnickému personálu se snad nemá cenu ani vyjadřovat.

Tito zaměstnanci byli dlouhodobě finančně podhodnoceni proti okolním zdravotním zařízením a je s podivem, že toto si uvědomili ti, co o tom rozhodují, až teď před volbami. Poliklinika je v našem městě nutností a to taková, která bude poskytovat našim občanům patřičnou zdravotní péči s patřičným komfortem a nikdo asi ani nechce, aby zařízení tohoto typu vytvářelo nějaký zisk a navíc na úkor podnikání s jinými městskými zařízeními tak jak je to nyní. Proto zde poliklinika jako zdravotní zařízení určitě není. Toto zdravotnické zařízení by se mělo starat o zdraví našich občanů a nic víc, ale ani míň. Na závěr uvedeme známou a již otřepanou, ale pravdivou frázi: Naše vedení opravdu znásilní jakýkoliv projekt, i když na počátku se zdá, že jde o správnou ideu. Zřejmě nikdo nepočítal s tím, že by si kdokoli dovolil investice do polikliniky kritizovat.

Nezávislí v Bílině - hnutí za lepší Bílinu

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru