Teplice - Teplická Stínadla se dnes dopoledne ponořila do černého. Přímo uprostřed fotbalového hřiště se totiž uskutečnil veřejný pohřeb šéfa teplického fotbalu Františka Hrdličky. Rodina tak nechala smuteční obřad uspořádat na Stínadlech, aby se mohl s Františkem Hrdličkou přijít rozloučit a položit kytičku každý. Teplickému klubu šéfoval 21 let a zemřel v sobotu po mozkové mrtvici v nedožitých 58 letech.

Čestná stráž u katafalku na fotbalovém hřišti. Foto: Jan Vraný

Zástupy lidí tak od dopoledních hodin mířily ke katafalku a posléze z tribun sledovaly nejprve smuteční řeči. Nekrolog před nastoupenou čestnou stráží z řad osobností českého fotbalu, četl herec divadla Kalich Antonín Moravec, který tak všem připomenul oblíbenou hlášku Františka Hrdličky: "Ty starej pardále, přece to znáš!" František Hrdlička působil v Teplicích od roku 1993.

VIDEOREPORTÁŽ Z VEŘEJNÉHO POHŘBU NA STADIONU:

Posléze u rakve zazpíval i teplický rocker a člen skupiny Kabát Pepa Vojtek píseň Haleluja.  Závěr smutečního obřadu pak patřil řečnici Ireně Pokorné, která poděkovala jmnem rodiny za opravdu velkou účast na veřejném pohřbu. Na teplický stadion se dnes přišlo rozloučit s ikonou teplického fotbalu Františkem  Hrdličkou odhadem přes dva tisíce lidí. Do "fiotbalového" nebe ho lidé vyprovodili dlouhým potleskem ve stoje a za doprovodu písně Petra Spáleného Až mě andělé přivolají k sobě.

FOTOGALERIE:

 

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru